A nyáron tutira te is elmész a jól bevált fodrászodhoz, aki biztosan profi abban a csinál és nagyon jófej is, de hidd el: vannak dolgok, amiket még ő sem mond el neked, hiába töltesz el több órát is a székében! Azt például tudtad, hogy  utálják, ha igénytelen és zsíros hajjal állítasz be hozzájuk? Na és azt, hogy hallani sem akarnak a szárazsamponról? Ezeket, és még jópár más dolgot is szeretnének, hogy tudj, mielőtt a megbeszélt időpontban megjelensz náluk! 

1. HA  SOK PÉNZT KÖLTESZ FODRÁSZRA, NE VÁRJ CSODÁKAT A DROGÉRIÁS TERMÉKEKTŐL

A fodrászok olyan professzionális termékekkel dolgoznak, amik hosszútávú és minőségi eredményt tudnak nyújtani rövid idő alatt. Hiba lenne azt gondolni, hogy ugyanezt az eredményt egy párszázas samponnal is el lehet érni, mert nem lehet. Szóval, mielőtt megkérdeznéd tőle, neked miért nem sikerül a mindennapokban így megcsinálni a hajad a saját samponoddal, a válasz a különböző termékekben rejlik!

2. A FODRÁSZOS TÉVÉmŰSOROK NÉZÉSÉTŐL MÉG NEM VAGY PROFI

Szuper, ha van egy elképzelésed a frizurádról, mert a fodrászok nem szeretik, ha 100%-ig rájuk bízod a hajadat. A kioktatást viszont nem szeretik, sem azt, ha magyarázkodniuk kell, miért ezt a festéket használják XY helyett vagy miért így dolgoznak egy más módszer helyett. Attól, hogy fodrászos tévéműsorokat nézel, még nem lettél profi, nagy gyakorlattal rendelkező fodrász!

3. MINÉL KEVESEBB IDŐT HAGYSZ A FODRÁSZNAK, ANNÁL BÉNÁBB LESZ AZ EREDMÉNY

Nincs is annál rosszabb, ha kevés időt ad valaki a munkád elvégzésére: ezt te is átérzed, nem? Képzeld el, ha valakinek a haja múlik rajta, amit nap, mint nap lát a tükörben! Óriási a nyomás, ezért ne siettesd a fodrászodat. Ha feszült a tempó az életedben, a bejelentkezésnél érdeklődj arról, kb. hány órát fog igénybe venni a művelet, de két órát mindenképpen szánj rá! 

4. A HAJVÉGI FRISSÍTÉS IS HAJVÁGÁS

Nem hajvágásra jelentkeztél be, viszont szeretnéd, ha a fodrászod levágná a töredezett hajszálakat? A hajvégi frissítés is hajvágásnak minősül, ezért ne lepődj meg, ha a számla nagyobbra nyúlik ezzel ki, mint ahogy tervezted! A fodrászok szerint sokan kiakadnak azon, hogy a hajvégi vágásért is külön összeget számolnak fel, pedig ez teljesen jogos, nincs is mit rajta beszélni! Ha tehát legközelebb a töredezett hajvégeidet is szeretnéd rendbe rakadni, készülj fel rá, hogy vágás is lesz.

Via