A professzionális manikűr szépségszalonban való elkészítése kész élmény lehet – feltéve, ha betartod a játékszabályokat és nem akarod mindenben kiokosítani a körmösödet. Vannak olyan olyan dolgok, amik elsőre tök rendes, ártatlanul kedves felajánlkozásnak tűnnek, de a körmösök a hajukat tépik tőle; titkon pedig utálják azokat a vendégeket, akik ezt teszik velük. Mutatjuk is, mik azok a dolgok, amiket  felejts el, ha a körmösödhöz mész!


1. állandóan kérdezgeted, mi lesz a következő mozdulata

Az érdeklődőknek örülnek a körmösök, ahogyan a manikűrökről és a körmökről is szeretnek beszélgetni, ám ha folyton kérdezgeted, mi lesz a következő mozdulata, mit csinál és miért, hamar meg fog utálni a körmösöd! Senki sem szereti magyarázni a munkáját, ezért ha érdekel, inkább figyelj és tanulj csendben tőle!

2. folyton beszélteted őt

A körmösök nem a szájukkal dolgoznak, de ez nem jelenti azt, hogy munka közben nem kell koncetrálniuk. Embere válogatja, hogy ki mennyire szeret körömépítés közben beszélgetni, de illemből inkább várd meg, míg ő kérdezget és kezdi el a beszélgetés, te ne zavard meg munka közben. Ha koncentrálnia kell, hidd el, hihetetlenül idegesítő lehet a vendégekkel való traccsparti!

3. RÁBÍZOd AZ EGÉSZ MANIKŰRÖD 

A körmösök szeretik, ha már egy konkrét tervvel és elképzeléssel érkezel meg az időpontra, ugyanis nem az ő dolguk megtervezni, hogy éppen milyen új körmmel rukkoljanak elő neked. A kreációt aztán a tudások legjavával próbálják megcsinálni (legalábbis a többség), amin menet közben tudnak változtatni, saját ízlésre szabni, de ne ők gondolják ki az egész manikűrödet!

4. Nem mersz szólni, ha valami nem tetszik

A körmösök kérik, hogy a vendégek már az adott pillanatban szóljanak, ha egy szín, egy forma vagy egy mintha nem tetszik neki, mert akkor még tudnak javítani rajta. Ha már megcsináltak több körmöt és úgy szólsz, az szabályos kiszúrás velük, ha pedig a végső manikűröd elkészültével szólsz nekik, az felér egy pofonnal. Megoldás? Ha nem jön be valami, azonnal szólj! 

5. Megpróbálod eltávolítani a géllakkodat otthon

Ez a legrosszabb, amit tehetsz! Nemcsak a körmeidnek ártasz vele, hanem a presztízsednek is, hiszen a körmösöd azon nyomban azt fogja gondolni, hogy aztán kínlódtál és kapartad le egyedül a lenőtt géllakkodat, hogy aztán kevesebbet kelljen neki fizetned a munkájáért. Nagyon ciki, ezzel inkább ne próbálkozz! 

6. segítesz neki feltakarítani

Elsőre kedves felajánlkozásnak tűnhet, de nem az. Nemcsak a friss manikúrödet ronthatod el, hanem még nagyobb rendetlenséget (is) okozhatsz, arról nem is beszélve, hogy milyen kellemetlen lehet a körmösödnek visszautasítani, amit nyilvánvalóan nem akar, de hálátlannak sem akar tűnni. A levágott köröm, körömpiszok és a többi dolog eltakarítása nem a te dolgod, ne érj hozzá, inkább csak köszönd meg!

Via