Sokan nem értik, miért nem kielégítő számukra az összkép, amikor a tükörbe néznek. Ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogy a megfelelő színben és módon viseled-e a hajadat. Ez a 3 hajszín és hajviselet sokszor negatívan befolyásolja a kinézetet.

Mértéktelen szőkítés

Körülbelül minden harmadik nő rendszeresen szőkíti a haját, mert sokan azt gondolják, még mindig ez a legvonzóbb hajszín, ami fiatalossá is teszi a viselőjét. De a legtöbben nem a megfelelő árnyalatot választják ki, és túl világosra festik a hajukat. Ezzel pedig tompává és fakóvá teszik az arcszínt, valamint kiemelik a ráncokat.

Túl szigorú frizura

Minden nap középen elválasztva, szoros copfba vagy kontyba kötöd a hajadat? A fufrud mindig pontosan a homlokodig van levágva? A szigorú megjelenés könnyen öregíti a viselőjét. Éppen ezért érdemes néha kicsit lazítani a hajviseletet illetően is.

Túl sötét tincsek

Ahogyan a túl szőke, úgy a túl sötét hajszín sem a legmegfelelőbb választás. Minél öregebb az ember, annál sápadtabbnak tűnik az arcbőre, ha ekkora kontraszttal keretezik. Éppen ezért, ajánlott inkább nem a két végletben mozogni, hanem a  köztes megoldást megtalálni. Akár szőke, akár fekete hajra vágyik az ember, ezek a végletek, csak nagyon keveseknek állnak jól.

via