A körmösök rengeteg emberrel találkoznak nap, mint nap, ezért szinte elkerülhetetlen, hogy ne legyen rossz tapasztalatuk vagy véleményük valamelyik vendégükről. A most következő dolgoktól is egyenesen a frász kerülgeti a körmösöket, ezért érdemes neked is figyelned arra, hogy ne ess bele a következő cikis hibákba! 

1. folyton faggatózol az árról

Érthető, ha tudni akarod, hogy kb. mennyibe is fog kerülni az általad kiválasztott manikűr, de ezt előre elég nehéz pontosan kiszámítani. A végeredmény ugyanis nagyban függ a körmöd állapotától, attól, hogy mennyire szükséges ápolni és lekezelni őket, ahogyan az általad kért speciális anyagok mennyisége és minősége is eltérthet a megszokott áraktól. Sőt, minél profibb a körmösöd, annál több az óradíja is, szóval ezzel is számolj! 

A bejelentkezés előtt érdemes egy képet lőnöd az általad kért manikűrről és elküldeni neki chaten, hogy tudjon mondani a körmösöd egy pontos árat. De ez nem jelenti azt, hogy a végösszeg is ennyi lesz, simán rámehet még pár ezer forint!

2. csomó képet küldesz a manikűrjeidről

Válassz ki 1-2 manikűrt  és csak azt küldd el neki! Ne kérdezgesd tőle, hogy a 10 elküldödd manikűrös fotóból melyiket tudja elkészíteni és hogyan, mennyiért, mert ha mindenki írogatna neki ezzel kapcsolatban, akkor egész nap csak a telefonján lógna és végül egy manikűrt sem tudna elkészíteni. Az élő alkalmak arra vannak, hogy az ilyen esetek felől részletesebben is érdeklődj, ha akarsz! 

3. ÁLLANDÓAN TELEFONÁLSZ

A szépségszalonokban nem illik telefonálni: körmözés közben pedig kifejezetten zavaró a beszéd, sokszor még a zene is. Vannak olyan körmösök, akik szívesen beszélgetnek erről-arról, de előbb-utóbb még őket is zavarja a folytonos duma, hiszen figyelniük kell. Olyan művészi munkát végeznek nagy kis területen, amiket nem ronthatnak el, különben annyi az egész manikűrnek, ezért inkább akkor intézd a telefonos dolgaidat, ha már végeztél! 

4. Az utolsó pillanatban mondod le az időpontot

Külföldön már bevett szokás, hogy a 24 órán belül lemondott időpontokat is ki kell fizetni, Magyarországon viszont egyre ritkább az ilyesmi. Mindenesetre, azzal legyél tisztában, hogy az utolsó pillanatokban lemondott körmös időpontokkal nagyon megszívatod a körmösödet, mert a helyedre már csak kevés eséllyel tud bárkit is hívni. Ez pénzveszteség lesz neki, ami miatt nem csoda, ha meg fog utálni... 

Via