Bár a manikűrtrendeknél mindig van egy újabb trend a nap alatt, a pedikűröknél érvényben vannak olyan szabályok, amiket nem érdemes megszegni, mert teljes káosz lesz a végeredmény. Ilyen például az, hogy a feketés, nagyon sötét árnyalatoktól tartsd távol a lábkörmeidet vagy az, hogy a mintákat, strasszköveket inkább passzold le pedikűr téren, mert felesleges rájuk költeni!  Mutatjuk, mi is az a három pedikűr, amit a körmösök legszívesebben soha nem készítenének el neked! 

Sötét színek

Bár még 10 éve menő volt fekete körmökkel villogni, az emo-s korszak óta inkább ciki lett sötét színű manikűrrel, pedikűrrel mutatkozni. A körmösök szerint sem csinos, nőies egy ilyen körömfestés, pedikűrnek pedig kifejezetten borzalmas, hiszen messziről, fentről nézve akár úgy is tűnhet, mintha beütötted volna a lábfejedet és teljesen elszíneződtek a körmeid! Szóval, ha fekete pedikűrt kérsz a körmösödtől, ne csodálkozz, ha először tiltakozni fog! 

Mit kérj helyette? A körmösök szerint, ha valami feltűnőre vágysz, a fekete helyett próbálj ki valamilyen élénk színt, a pirosat, a kéket vagy esetleg a narancssárgát! 

KÖRÖMDÍSZEK, MATRICÁK

Jó, ha tudod: a felragasztható körömdíszeket és a matricákat főként a gyerekek számára találták ki; a körmös által készített, precízen kirakott ábrákat pedig csak manikűrökre, nem pedikűrökre! Ennek több oka is van: egyrészt, a fekete körmökhoz hasonlóan távolról abszolút nem néz ki jól, kényelmetlenek, a cipő állandó fel- és levétele maitt pedig maximum csak egy napig bírják ki szépen a lábkörmödön. A strasszos pedikűröket tehát felejtsd el!

Mit kérj helyette? A francia körömfestés a manikűrökön és a pedikűrökön is jól mutat. Ennél kacifántosabb és aprólékosabb körömfestést viszont nem érdemes kérni a lábkörmeidre! 

TÖBBSZÍNŰ MINTÁK

Akárcsak a strasszok és a matricák, a minták sem mutatnak jól a pedikűrökön, mert messziről nem látszanak, közelről ritkán látod őket, a cipők hordása miatt pedig hamar tönkre is mennek. Nem érdemes tehát vagyonokat költened egy-egy mintázott pedikűrre, inkább tedd félre azt a pénzt vagy költs el egy igazán szuper manikűrre!

Mit kérj helyette? Pedikűröknél érdemes egy vagy maximum kétszínű körömlakkot választani, mert az néz ki a legjobban. A mintákat felejtsd el, inkább színezd minden körmöd más árnyalatra! 

Via