A korrektor egy nagyon kényes anyag, ha jó használják, csodákat lehet vele alkotni, ám egyetlen apró hiba is elég ahhoz, hogy az eredmény katasztrofális legyen. Most eláruljuk, melyik 3 dologra kell kifejezetten odafigyelni.

A fixálás

A korrektor felvitele, csak azt befejezően kezdődik igazán! Nem elég, hogy felviszed a krémet, és a lehető legnagyobb gonddal eldolgozod azt. Muszáj, hogy porral, porpúderrel fixáld, mert ha ezt nem teszed meg, az anyag extragyorsan összegyűlik egy-egy helyen, és csomósodik, elmozdul majd a helyéről.

Az állag

Ma már számtalan típusú korrektor létezik, nem szabad csupán a folyékony állagúhoz ragaszkodni. Nem minden bőrtípusra és nem minden területre ez a megfelelő választás, ugyanúgy, ahogyan az alapozóknál sem. Éppen ezért kísérletezz, és ne használj pl. habos korrektort a szemed alá, mert nagyon száraz lehet az összhatás. De ugyanúgy nem mindegy, hogy mit kensz a szemhéjadra, ahogyan az sem, hogy mivel próbálod meg elrejteni a pattanásokat.

Hidratálás

Ahogyan az alapozót sem érdemes a sima bőre felvinni, úgy a korrektorral is igaz ez. Használj előtte kifejezetten a szemkörnyékre ajánlott primert, a többi helyen pedig sima előkészítőt, vagy hidratáló krémet. Ha nem így teszel, csúnyább lesz a finish, nem terül majd annyira az anyag, és beleül a bőrödbe a korrektor, aminek csúnya eredménye lesz.

via