A korrektor nagyon hasznos eszköz, hiszen azonnal üdévé varázsolja a fáradt tekintetet, viszont, ha rosszul használod, akkor alaposan ronthat a sminked és az arcod összhatásán. Ha betartod ezt a három dolgot, ragyogni fog a tekinteted, bármennyire fáradtnak is érzed magad. 

Szivaccsal vidd fel

Mielőtt felvinnéd a korrektort, dolgozd el a kézfejeden, és egy  szivaccsal  vidd fel az arcodra és a szemed alá, hogy egyenletes legyen a bőrödön. A legjobb, ha körkörös mozdulatokkal viszed fel az anyagot, majd egy újabb rétegben, kopogató technikával megismétled a fedést. 

Púderezd le

Ha felvitted a korrektort, óvatosan púderezd le. Használj púderpamacsot, lehetőleg háromszög alakút, hogy a szem belső sarkát is elérd. Ezzel vigyél fel egy kis púdert a szemed alá, és mindenhova, ahol korrektort használtál. Kevés púder is elegendő ehhez, így nem tűnik majd száraznak a bőröd.

A „víz és szél” módszer

Biztosan tapasztaltad már, hogy az eső elkeni a sminket, a szél pedig gyakorlatilag bebetonozza a bőrödbe. Ezt a kettős hatást a korrektor felvitelénél is kihasználhatod. 
Vidd fel a korrektort a szokásos módon, púderezd le, majd fújd le sminkrögzítő spray-vel. Hagyd beszívódni, még jobb, ha ventilátorral szárítod meg. Ezt a „víz-szél” módszert annyiszor ismételheted, ahányszor csak akarod. A spray nem csak tartóssá teszi a sminket, de a egységesebbé is teszi az összhatást. 

Via