Idén ősszel több mesés manikűr is nagy népszerűségnek örvend: a duotone francia köröm talán még soha nem volt még ilyen felkapott trend, az őszies bordó körmöket pedig a sztárok is imádják – elvégre, nem hiába hordja őket Hailey Bieber, Kourtney Kardashian és Vanessa Hudgens! Most is egy hírességek imádta körömtrend következik, melynek központjában a színátmenetes, azaz ombre körömfestés áll! 

Nincs ennél szebb őszi színátmenetes manikűr 

Az ombre körömfestés egy rendkívül egyszerű, de nagyon látványos körömtrend: lényege abban rejlik, hogy öt különböző árnyalatú, de hasonló színtónusú körömlakkal lakkozod ki a körmeidet és nagyjából ennyi is lenne! 

A színátmenetes manikűr elkészítésekor azonban nem árt figyelni arra, hogy a körmeiden lévő színek lehetőség szerint ugyanattól a márkától származzanak, illetve, ugyanolyan színtónusból álljanak. A mostanában nagyon trendi nude színek ugyanis akkor mutatnak a legjobban, ha mind matt, fényes, esetleg csillámló bázisú, keverni nem érdemes a bázisokat, mert akkor zavaró lesz az összhatás.

Világos színek nélkül is nagyon menő ez a körömtrend 

Ha tehát ezt az őszi körömtrendet szeretnéd kipróbálni, másra nem kell figyelned, csak arra, hogy legyen 5 ugyanolyan körömlakkod, amik egy színből, de különböző árnyalatból állnak. Még arra sem kell ügyelned, hogy a világostól a sötétig mindenféle árnyalat a rendelkezésedre álljon, mert sötét árnyalatokból is szuperül meg lehet valósítani ezt a körömtrendet.

A sötétbarna például remekül mutat a csokoládébarna, karamell, a cappuccino és a kávébarna árnyalatokkal, nem szükséges elmenned egészen a világos árnyalatokig: ennek a fenti kép a legnagyobb bizonyítéka, hiszen csak minimálisan különböznek a körömlakk árnyalatok, a végeredmény mégis fantasztikus!


Így tudod magadnak elkészíteni a színátmenetes manikűrt! 

  1. A színátmenetes körömtrend elkészítése nem nagy ördöngősség, bárki meg tudja valósítani! Válassz ki a drogériában 5 különböző árnyalatú, de egy színű körömlakkot. A barna most a legmenőbb!
  2. A kisujjadnál kezd a festés, mégpedig a legvilágosabb árnyalattal! Utána folyamatosan fesd egyre sötétebbre a körmeidet, végül a hüvelykujjad legyen a legsötétebb!  
  3. A festés és a száradás után kend le egy-egy top coattal, azaz fedőlakkal a körmeidet, hogy még tartósabbak legyenek és ne pattogzódjanak le már másnap! Ezek után készen is van!

Via