Ha nem jönnek be az olyan egyszerű, természetes manikűrök, mint a nagyon menő mattgomba vagy a levendula latte körmök, akkor talán épp itt az ideje annak, hogy kipróbálj egy új, nagyon extra manikűrt, ami távol áll a giccsestől, de sokkal feltűnőbb a hagyományos francia manikűrnél. Következzenek az arany fóliás körmök, amiket mostanában annyira felkapottak az instán, hogy a körmösök nem győzik posztolni a legújabb verziókat!

Idén ősszel az arany fóliás köröm a legextrább manikűr

Az arany egy nyerő szín: mindenkinek jól áll, eleganciát, stílusosságot, egy kis trendiséget és vadságot kölcsönöz a legunalmasabb manikűrbe is, ezért a kreatív manikűröket kedvelő körmösök is szívesen mixelik a hagyományos körömdíszítési technikákkal! Az arany fóliák ráadásul nemcsak szépek, hanem nagyon könnyen alkalmazhatóak is a manikűröknél, hiszen pár pillanat alatt bele lehet őket építeni a körömdíszítési folyamatba.

Lehet őket nagyobb és kisebb, akár tenyérnyi méretben is kapni, de a professzionális körmös boltokban apró darabokra vágva is meg lehet őket vásárolni különböző kis tartókban, üvegcsékben.A nagyobb fóliadarabokat egyben szokták rátapasztani a körmök felületére, mégpedig úgy, hogy előtte egy frissen kent fedőlakkal kenik le a körmöt, melynek segítségével pillanatok alatt rátagad és megdermed az arany fólia.

A kisebb darabokat is hasonló módon kell a körömre helyezni – igaz, a precíz manikűr érdekében azokat már érdemes egy szemöldökcsipesszel ráhelyezni a körmökre! Miután felraktad a fóliákat a körmeidre, érdemes lekenni őket még egy réteg fedőlakkal, hiszen így biztosan nem fognak lekopni, letörni, de még megpattogózni sem! 

Ha még az arany fóliánál is extrábbra vágysz...

A második réteg átlátszó fedőlakkot akkor sem érdemes kikerülnöd, ha az alábbi videóban látható manikűrt szeretnéd elkészíteni: ezekre a körmökre ugyanis még egy plusz motívum is készült, ami az aranyfólián helyezkedik el. A videóban látható aprólékos, már-már művészi rózsamotívumot elképesztően nehéz otthoni, profi felszerelés nélkül megvalósítani, ám ha neked is vannak otthon tűhegyű körömecseteit, akkor bátran megpróbálkozhatsz vele! 

A lényeg, hogy a festett motívumok elkészítését ne kapkodd el, mert ha elrontod, azt a fólián már csak nehezen lehet javítani és akkor sem lesz szép az eredmény. Az arany fólia viszont ezek nélkül is nagyon exkluzívan mutat a körmökön, ha tehét tetszik ez a manikűrtrend, érdemes mielőbb kipróbálnod! 

Via