Hogy felismerd, hogy valami nincs rendben, nem kell hogy hatalmas baj történjen. Figyelj a tested apró jelzéseire, és ismerd fel már azokból, hogy valami nem oké. 3 jelet hoztunk, ami megmutatja, hogy bélproblémáid vannak!

Cukorsóvárgás

Tudtad, hogy sok cukor fogyasztása számos káros baktérium elszaporodását okozhatja a bélben? A cukor gyulladást is okozhat a szervezetben, ami más egészségügyi gondok kialakulásához vezethet. Ha cukorra vágysz, lehetséges, hogy káros baktériumok jelentek meg a beleidben. Próbáld elkerülni a finomított cukrot, amennyire csak lehet. Egyél több gyümölcsöt, de azt is mértékkel!

Rossz alvás

Bármilyen bélrendszeri vagy gyomorprobléma alvászavarokat okozhat, ami további problémákat vagy krónikus fáradtságot eredményezhet. Tanulmányok kimutatták, hogy az alvást és a hangulatot befolyásoló hormonok a bélben is termelődnek. Mit tehetsz ellene? Csinálj napirendet, rutinokat, légzőgyakorlatokat, és mozogj minél többet, valamint menj ki a szabadba!

Krónikus fáradtság

Ha krónikus fáradtságot tapasztalsz, az mindig valami gondot jelez. Lehet, hogy a bélrendszered sérült, ami azt jelenti, hogy nehezen jut táplálékhoz az élelmiszerekből. Sőr, a bélben lévő egészséges baktériumok egyensúlyának felborulása miatt állandóan fáradtnak érzed magad. Ezt okozhatja a második ok, a rossz alvás is. 

via