A fényvédő viselése nagyon fontos, különösen nyáron, amikor az UV-sugárzás nagyon erős. A szakemberek szerint ilyenkor nem szabad védelem nélkül napozni, mégis vannak, akik nem figyelnek a tanácsokra. 

Fényvédő nélkül napozott, csúnyán feldagadt az arca 

A 22 éves Orla McGlyn története szinte bejárta a netet, mivel számos videót, fotót töltött fel arról, hogy miként lett napmérgezése. A lány nem sok időt töltött a napon, csak pár órát napozott, de tény, nem viselt fényvédőt. Csak egy nagyon gyenge fényvédelemmel ellátott hidratálót kent fel reggel, ami nem védte meg a bőrét a káros UV-sugaraktól. 

Pénteken felhős volt, és akkor égtem le, úgyhogy nem voltam rá felkészülve, azt hiszem. Valójában egyáltalán nem volt fájdalmas, csak bosszantó, mivel a következő hétvégén stresszes voltam miatta.

A lány elárulta, hogy már tudja, fényvédőt kellett volna viselnie, és bánja, hogy nem figyelt erre jobban. A róla készült fotókat itt nézheted meg

Már másnap reggel látta, hogy a szeme egy kicsit bedagadt, de akkor még nem gondolt semmi komolyra. Később rosszabb lett a dolog, a duzzanat egyre nagyobb és nagyobb lett, akkor kereste fel az egyik kórházat. Ott kapott gyógyszert, és javasolták viseljen napszemüveget.

Viselj fényvédőt - de elmondom, azóta sem mindig kenem fel, így lehet, hogy nem tanultam meg a leckét. 

Napokba telt, mire Orla arcáról eltűnt a duzzanat, így tényleg azt javasolja mindenkinek, hogy soha ne menjen ki a napra fényvédő nélkül.


Via