Itt a wedding season! Ha te is hivatalos vagy esküvőre, akkor érdemes előtte utánajárni, hogy milyen divatszabályokat érdemes betartani. Nem csak a ruha és a cipő választás fontos, de az is, hogy milyen ékszerekkel dobod fel a szetted. Íme, néhány fontos tudnivaló! 

1. Kerüld a nagy feltűnést keltő ékszereket

Ne felejtsd el, hogy egy esküvőn minden az újdonsült házaspárról szól, ezért nem biztos, hogy mindenki jó szemmel nézik, ha valaki túlöltözi őket. Nem csak a ruha tekintetében kell óvatosan választani, de ékszereknél is érdemes kerülni a feltűnő, giccses, nagyon színes darabokat. Talán a legnagyobb karikafülbevalódat sem erre az alkalomra kellene felhúznod. 

2. Minél kisebb, annál jobb

Az előző tanácsból kifolyólag az esküvői vendégeknek érdemes olyan darabokat választaniuk, amikkel nem hívják fel magukra a figyelmet túlságosan. Attól még lehetsz elegáns, hogy egy kisebb fülbevalót vagy gyűrűt választasz, de meg kell jegyezni mindenkinek, hogy a feltűnő ékszereket hagyja meg a menyasszonynak. 

3. Csak mértékkel

Ha visszafogott ékszereket is választottál, akkor is érdemes arra figyelni, hogy ne viselj túl sok darabot magadon egyszerre, mert nem biztos, hogy jó hatást fog kelteni. Ez különösen fontos a karkötők esetében, hogy nem ajánlott kettőnél többet viselni egy esküvőn, ha elegánsnak szeretnénk tűnni. Szintén fontos szabály lehet, hogy a mennyiség helyett a minőségre figyeljünk! Ez nem azt jelenti, hogy többszázezres darabokat kell vásárolnod egy esküvőre, de lehet kapni jó minőségű ékszereket barátibb árakon is.

4. Csak semmi gyémánt

A gyémántot az egyik legelegánsabb és leglenyűgözőbb drágakőnek tekintik, és ékszerként viselve bizony felhívja magára a figyelmet, hiszen csillogást mutat. Nos, pont ezért egy esküvőn nem érdemes gyémántot viselni. Természetesen, ha jegygyűrű vagy esküvőigyűrű formájában viseled az teljesen okés. 😉

5. A gyöngy mindig jó ötlet

A gyöngyök elegánsak, így természetesen nagyon jól mutathatnak egy esküvői szetthez is. Nem keltenek túl nagy feltűnést, de közben mégis feldobják az öltözékünket, és annyi fajta közül lehet válogatni, hogy biztosan megtaláljuk a tökéleteset. Te is kiválaszthatod, hogy fülbevaló, karkötő, nyaklánc, medál vagy éppen gyűrű formájában viselnéd szívesen. Ezzel tutira nem lőhetsz mellé! 

Via