Talán nincs is olyan háztartás, ahol ne lógna egy vagy akár több köntös is a fogason, hiszen kevés kényelmesebb és funkcióját tekintve széles körben alkalmazható ruhadarabunk van, mint egy jól eltalált „pongyola”. És ha még nem található meg a ruhatárunkban? Itt a remek alkalom, hogy kérjünk egyet a Jézuskától, vagy akár mi lepjünk meg vele mást!

A köntösök rendkívül praktikus ajándékok. Hiszen amikor a hideg téli napok és esték beköszöntenek, nincs jobb érzés, mint egy ilyen puha és meleg darabba belebújni. De a kényelem mellett ezek a ruhadarabok stílusos kiegészítők is lehetnek. Az egyedi színek, minták és anyagok lehetővé teszik, hogy az ajándékozó személyre szabja és a megajándékozott egyedi stílusához igazítsa meglepetését.


„Egy jó minőségű köntös hosszú távú használatra készül. Így ez egy olyan ajándék, amelyet sokáig élvezhetnek azok, akik megkapják. Tapasztalataink szerint köntöseink majdhogynem elnyűhetetlenek, viselőik nem a minőségük megromlása miatt szokták lecserélni őket, sokkal inkább azért, mert más színre, mintára vagy éppen fazonra vágynak”, avatott be Várhegyi István, köntösszakértő, az  OKE.hu webshop tulajdonosa és vezetője.


Ajándékbeszerzés, csak nyugodtan!

A köntösök univerzális ajándékok, amelyek minden korosztály számára alkalmasak. Legyen szó gyermekekről, szülőkről, nagyszülőkről vagy barátokról, mindenki örül egy jó minőségű darabnak. A modern köntösök divatosak és elegánsak is lehetnek. Az egyedi modellek kiválasztása lehetőséget nyújt az ajándék személyre szabására. Választhatunk olyan színeket és mintákat, amelyek a megajándékozott egyedi stílusához illenek.

„Az év utolsó egy-két hónapja sokak számára nem a ráhangolódásról, sokkal inkább a kapkodásról szól, hogy minden, erre az évre tervezett feladatukkal végezni tudjanak, legyen szó akár munkahelyi tevékenységről, akár az otthonuk ünnepekre való felkészítéséről. Ebben a rohanásban nem mindig sikerül időben gondoskodni az ajándékokról, aminek vagy az a következménye, hogy az utolsó előtti órákban eddzük az idegrendszerünket az üzleteket járva, vagy azon izgulunk, hogy időben megérkezik-e az online megrendelt termék”, fejtette ki Várhegyi István. 

A köntösszakértő elárulta, hogy ilyenkor nagy előny, ha olyan webshopot választanak, amely termékeit állandó készleten tartja, így azok beszerzése nem hosszabbítja meg a kiszállítási határidőt. Az OKE.hu például így tudja megvalósítani az akár másnapi szállítást.


Kényelem és praktikum

Néhány éve még egyértelműen az otthoni pihenéshez kapcsolódott a köntös viselése. Azonban mára, a home office elterjedésével gyakorivá vált, hogy munkavégzés során is ezt öltjük magunkra. Hiszen, ha mi magunk dönthetjük el, hogy saját otthonunkban milyen öltözetben dolgozunk, miért feszengenénk kényelmetlen farmernadrágban és ingben, blúzban, ha ezek helyett sokkal komfortosabb ruhadarabokat is hordhatunk? A komfortérzet nagyon fontos, ugyanis, ha jól érezzük magunkat a ruhánkban, magabiztosabbak vagyunk, könnyebben koncentrálunk és hatékonyabban dolgozunk”, hívta fel a figyelmet a szakember. 


A 100%-ban magyar tulajdonú, 25 éves ruházati kereskedelmi tapasztalattal rendelkező vállalkozás első emberétől azt is megtudtuk, hogy nyáron választhatunk lenge, pamut változatot, télen pedig plüss hatású pihe-puha wellsoft köntöst, amit akár fehérneműre, akár pólóra felvehetünk, ha egy kis melegségre vágyunk.


Megdobogatja a női szíveket 

A hölgyek számára készült köntösök olyan divatos és kényelmes kiegészítők, amelyek a mindennapokban is stílust és eleganciát kölcsönöznek viselőjüknek. Általában puha, kényelmes anyagból készülnek, amelyek kellemes tapintásúak, és tökéletesen hozzájárulnak a pihenéshez, kényeztetéshez. Az otthoni időtöltés során vagy reggelente felvéve az elegancia és a komfort összhangját élvezhetjük.

„A fürdés utáni pillanatokban a női köpenyek kifejezetten praktikusak. Nemcsak melegítik a testet, de elegáns megjelenésükkel fokozzák a nőiességet is. Széles választékban elérhetőek különböző színekben és motívumokkal, ami lehetővé teszi, hogy minden hölgy megtalálja az egyéniségéhez és stílusához leginkább illő darabot. Legyen szó romantikus virágos mintáról vagy letisztult, egyszínű köntösről”, mondta Várhegyi István.