Mindig is tudni akartad, melyik roxforti házba tartoznál? Akkor most van egy jó hírünk, a csillagjegyed alapján ugyanis meg tudjuk neked mondani. Egy kis spoiler: a varázslóiskola négy háza valójában tökéletesen megfelel az asztrológia négy elemének, szóval ennek alapján lássuk, kinek, hol is a helye. ⚡🤓

GRIFFENDÉL: KOS, OROSZLÁN ÉS NYILAS

Minő meglepetés! A Griffendél 110 százalékban a tűz jegyűek háza. Mondjuk ez nem is annyira fura, hiszen egy oroszlán a kabalája, a színe pedig a skarlát és az arany. Viszont, ami még ennél is fontosabb, hogya griffendéles boszorkányok és varázslók híresek az elszántságukról, bátorságukról és merészségükről, sőt néha már-már túl vakmerőek. Mindezen tulajdonságok pedig tökéletes illenek a tűz jegyekre, a Kosra, Oroszlánra és Nyilasra is. 

HUGRABUG: BIKA, SZŰZ ÉS BAK

A Hugrabug házat sok rágalom érte, főleg a könyvekben, hiszen többször is azt írták, hogy ebbe a házba kerülnek azok, akik máshova nem illenek. Ez viszont egy kissé degradáló, ráadásul nem is igaz. A hugrabugosok ugyanis rendkívül elhivatottak, türelmesek, keményen dolgoznak, amik határozottan föld jegyű tulajdonságok. 

HOLLÓHÁT: IKREK, MÉRLEG ÉS VÍZÖNTŐ

A Hollóhát egyértelműen a levegő jelekhez kötődik. Persze ez valószínűsíthető volt, hiszen a színük az égkék és a bronz. A hollóhátasok nagyon szociálisak és intellektuálisak, emellett pedig imádják a humort, kíváncsiak és szomjazzák a tudást. Mindez pedig elmondható az Ikrekről, Mérlegekről és Vízöntőkről is, akik bár néha kicsit különcnek tűnhetnek, de valójában nagyon is vág az eszük, sőt elképesztően ravaszak is tudnak lenni. 

MARDEKÁR: RÁK, SKORPIÓ ÉS HALAK

A Mardekár házról az a hír járja, hogy innen kerül ki a varázslóvilág összes gazembere (bocsika, vízjelűek). Jó, persze azért ez ennyire nem fekete vagy fehér, ugyanis csakúgy mint a mardekárosok a vízjelek is kissé félreértettek. A mardekárosok ugyanis ravaszak, találékonyak, hihetetlenül ambiciózusak, ez pedig a vízjegyekre, különösen a Skopióra igaz. A mardekárosokról továbbá ismert, hogy elképesztően hűségesek, az első és legfontosabb számukra pedig nem más, mint a család. 

(via)