Leigh Bardugo fantasyregénye alapján készült Shadow and Bone a Netflix egyik legegyedibb sorozata az elmúlt években, hihetetlenül izgalmas történettel és karakterekkel! A 2. évad eszméletlenül izgalmasra sikeredett, és talán te is a körmödet rágva várod a folytatást. Éppen ezért nincs olyan rajongó, aki ne szeretné tudni, melyik karakter, ugye? Keresd ki a csillagjegyedet, és tudd meg, melyik szereplő tulajdonságai rejlenek benned!

Kos - Nina Zenik

A bemutatkozás pillanatától kezdve nyilvánvaló, hogy Nina Zenik olyan jelenség, akivel számolni kell. Még fogolyként sem az a fajta, aki könnyen feladja, és olyan karakter, aki a körülményektől függetlenül ragaszkodik az elveihez. Pontosan ezért tökéletes Kos, hiszen ez a csillagjegy sosem adja fel, és emellett hihetetlenül erős akaratú. Nem lehet könnyen befolyásolni vagy megváltoztatni őket, viszont ők maguk mély benyomást tesznek másokra.

via GIPHY

Bika - Mal Orecev

A Bikák nagyon könnyelmű emberek, amíg minden pontosan úgy alakul, ahogy akarják. De ha a szerelemről vagy a céljuk megvalósításáról van szó, makacsak és elszántak, mint amilyen a szexi nyomolvasó. Mal és Alina kapcsolata mindkettőjük számára a legfontosabb dolog a világon, és nem számít, milyen viszontagságokkal néznek szembe, végig kitartanak egymás mellett. Pont ilyen egy Bika: a végsőkig elmegy, és örökké hűséges.

via GIPHY

Ikrek - Kirigan tábornok

Kirigan tábornok éveken át színészkedett, és egy teljesen más embernek látatta magát. Mesterien ért a megtévesztéshez, kellően intelligens ahhoz, hogy tudja, kinél meddig mehet el, és hogyan befolyásolhat másokat a megfelelő szavakkal. Az Ikreknél senki sem ismeri jobban a kettős élet fogalmát. Kiváló emberismerők, zseniális stratégák, hihetetlenül ravaszak, és ha a szükség úgy hozza:  szemrebbenés nélkül hazudnak.

via GIPHY

Rák - Alina Starkov

Alina Starkov egy tipikus mindig a szívére hallgat, „jóban-rosszban” Rák, akit teljes mértékben az érzelmei vezérelnek. Érzései gyorsan elapadhatnak, vagy éppen túláradhatnak, de ha valamivel vagy valakivel kapcsolatban erősen érez, az a legfontosabb számára, és sosem hagyja cserben. Alina ösztöne, hogy Mal mellett maradjon, mindennél erősebbnek bizonyult.

via GIPHY

Oroszlán - Zoya Nazyalensky

Zoya egy tipikus Oroszlán, aki erőt sugároz, figyelmet kér, de féltékeny lesz, ha más kapja meg, ezért is volt ellenséges Alinával a kezdetektől. Viszont híresen lojális volt Kirigenhez addig, amíg nem érezte magát becsapva, hogy a férfi csak kihasználja és dróton rángatja, mert azt minden Oroszlán rossz néven veszi. Ezért állt át végül Alináékhoz, mert mellettük megkapta a vágyott megbecsülést és tiszteletet.

via GIPHY

Szűz - Nyikolaj Lancov

A Szüzek nagyon szorgalmasak és hűségesek. Szeretik hasznosnak és sikeresnek érezni magukat. Egy leendő cárnak nincs is más lehetősége, mint amilyen Nyikolaj, aki hajlandó bármit megtenni a hazájáért. Nincs olyan kihívás, amivel ne nézne szembe, ha egy nemes ügy lebeg a szeme előtt. Nagyon ravasz tud lenni, ha kell, gondolj csak arra, amikor el akarta raboltatni Alinát, majd később privatérnak adta ki magát, hogy segíthesse őt.

via GIPHY

Mérleg - Genya Safin

A Mérlegek nagyra értékelik a szépséget és az esztétikát, akárcsak a szabó, gyógyító Genya. De az is igaz, hogy a Mérleg személyisége is jóval összetettebb, mint amilyenek elsőre látszik, és ezt Genya is bizonyította, aki eleinte kényelmi, kényszerű okokból volt hű Kiringenhez, de tisztában volt azzal, milyen ember, és ezért állt át Alina pártjára. Ugyanis, akik igazán fontosak a jegy szülötteinek, azokért bármire képesek.

via GIPHY

Skorpió – Kaz Brekker

Kaz Brekker fiatalsága ellenére rendkívül sikeres, ambiciózus, szigorú és kissé rideg, ami remek üzletemberré teszi. Valójában csupa rejtély, sosem adja ki magát teljesen másoknak, és módszeresen elrejti az érzelmeit. Nagyrészt kíméletlen, és zord a nehéz sorsa miatt, a bosszú pedig  a szenvedélye. Ezek alapján lazán magukra ismerhetnek a Skorpiók. Nincs náluk titokzatosabb és veszélyesebb a zodiákus tagjai között!

via GIPHY

Nyilas – Jesper Fahey

A varjak közül Jesper egyértelműen a legvidámabb és legbolondosabb a csapatban. Egy üde színfolt, pont, mint egy Nyilas. Hihetetlenül tehetséges, és rendkívül hiú, de minden körülmény között lehet rá számítani, minden vad kalandban benne van, mert imád szórakozni. Ráadásul egy gondoskodó lélek, és a szeretteiért - meg egy kis hősködésért - kész kockáztatni a saját testi épségét.

via GIPHY

Bak - Matthias Helvar

A Bakok konzervatívak, intelligensek, gyakorlatiasak, és szinte képtelenség őket befolyásolni. Pont olyan makacsok, sokszor csőlátásúak, és bizalmatlanok, mint Matthias. A Grishákkal kapcsolatos hiedelmei nyilvánvalóan tévesek, de abban a kulturális hitben gyökereznek, amiben nevelkedett. Bár a Ninával való kapcsolata megkérdőjelezi saját nézőpontját, makacsul ellenáll, és elég sok időbe telik, míg végre megnyitja a szívét.

via GIPHY

Vízöntő – Inej Ghafa

Minden tipikus Vízöntőre jellemző: egyediek, tehetségesek és rendkívül független gondolkodók, amik igazak Inej Ghafára is. Kaz kiszabadította őt a szolgasorsból, mert kivételes ügyességgel bír, de ami igazán kiemeli Inejt bűnöző társai közül, az az erős meggyőződése, valamint az eltökéltsége, hogy ragaszkodik saját erkölcsi kódexéhez. És épp úgy szereti a veszélyt, a kalandokat, és bármire kész a szeretteiért, mint egy Vízöntő.

via GIPHY

Halak – Baghra

A Halak legmisztikusabb jegy a zodiákusban, így logikus, hogy a sorozat Yoda mestere, Baghra a képviselőjük. Az olyan tulajdonságok, mint az intuíció és az érzelmi intelligencia, a Halak alaptermészetéhez tartozik, akárcsak a segítés, a tanítási vágy, ahogy Baghra is tanítja a fiatal Grishákat, hogyan hasznosítsák erejüket. Bár a Halak és Baghra egyaránt hihetetlenül titokzatosak, de erősek és mindig jó szándékúak.

via GIPHY

Via