A Disney-meséket szinte mindenki imádja, ám azt már csak kevesen tudják, hogy több sztorijuk eredeti története nagyon durva, már-már kész horror. Most hoztunk 3 olyat is, ami több mint para. 

A kis hableány 

Hans Christian Andersen A kis hableány című meséje sokkal hátborzongatóbb, mint a Disney verzió és korántsem ér azzal véget, hogy a herceg és a hableány boldogan élnek örökkön-örökké. Az eredeti történet szerint a sellők 300 évig élnek, de nincs halhatatlan lelkük, így amikor meghalnak egyszerűen tengerhabokká változnak. A kis hableány nagymamája viszont azt mondja, halhatatlan lelket nyernek, ha egy ember beléjük szeret. Ez azonban szinte lehetetlen, mert az emberek túl rondának tartják a sellők uszonyát. A kis hableány azonban beleszeret a hercegbe, így a Tengeri Boszorkány segítségét kéri azért, hogy vele lehessen. A sellő lány emberi alakot kér, ami iszonyú fájdalommal jár, ráadásul a boszorkány figyelmezteti: ha a herceg mégsem őt választja, akkor ő azonnal meghal és tengeri habokká változik. A herceg pedig bizony mást választ, ám A kis hableány itt kap még egy lehetőséget, egészen pontosan végeznie kellene a herceggel ahhoz, hogy ő életben mardhasson. A lány azonban erre képtelen, így meghal, ám ahelyett, hogy tengeri habbá válna, a levegő lányai között találja magát. Azon lelkek közé kerül, akik 300 év jócselekedei után halhatatlan lelket szereztek. 

Mulan 

Mulan története nem is egyszer ihlette meg a Disney-t, hiszen 1998-ban animációs adaptáció készült belőle, nemrégiben pedig élőszereplős verziót is kapott. Mindkét alkotás szorosan követi a Mulan balladája című költeményt, ám az eredeti, 1695-ös történet sokkal sötétebb fodulatot vesz. Mint ismert Mulan az apja helyét foglalja el a hadseregben, fiúnak öltözve persze, hazatérése után azonban sokkolva veszi tudomásul, édesapja meghalt, az édesanyja pedig újraházasodott. Persze kiléte nem sokáig marad titok, amikor pedig kiderül, hogy Mulan lány, akkor kap egy ágyast, de inkább eldobja magától az életét, mintsem alávesse magát ennek a sorsnak. 

Hamupipőke 

A Hamupipőke sztorija minden kislány kedvence, hiszen a mese boldog véget ér, a lány pedig a herceg oldalán köt ki. Nos, ez az eredeti Grimm fivérek által jegyzett sztoriban is így történik, ám Hamupipőke mostohanővérei sokkal brutálisabb befejezést kapnak, mint a Disney-mesében. A történet szerint ugyanis az egyik nővér még a lábujját is képes levágni azért, hogy beleférjen Hamupipőke elhagyott cipellőjébe. A másik lány hasonló trükkel áll elő, csak ő a sarkából farag le egy jókora darabot. Persze ezzel semmire nem mennek, Hamupipőke és a herceg boldogan élnek, a gonosz nővéreken Hamupipőke galamb cimborái vesznek revansot, egész konkrétan kitépik a szemüket. 

(via)