Az összes Marcel meg DC szuperhősfilmet láttad már? Nincs mit nézned, mert mindkét univerzumot oda meg vissza kipörgetted? Akkor van egy jó hírünk: szuperhősfilmekből akad még bőven, csak van pár, kevésbé ismert. Mi most hoztunk 3-at, amit mindenképpen látnod kell. 

A Maszk 

A Maszk egy 1994-ben bemutatott vígjáték, amiben Jim Carrie a főszereplő. A sztori szerint a végtelenül unalmas életet élő Stanley Ipkiss egyszer csak rábukkan egy furcsa maszkra, amit miután felvesz, fenekestül felfordul az élete. Ugyanis a maszkban egy furcsa szellem lakozik, Ipkiss pedig pillanatok alatt átalakul egy zöldarcú valakivé, aki konkrétan karikatúrája annak a személynek, aki ő titkon lenni szeretne. Hirtelen magabiztos és bájos lesz, olyan, aki mindent képes megúszni. A Maszk egyértelműen a 90-es évek slágere volt, az utóbbi években azonban a feledés homályába veszett, pedig határozottan nem érdemelte meg. 

Sötét elmék 

A Sötét elmék 2018-as amerikai disztópikus sci-fi-thriller, ami valami miatt nem lett túlságosan felkapott, pedig elég izgi a sztori. A történet szerint tinik egy csoportja rájön, hogy különleges, erőteljes képeségekkel rendelkeznek. Ezeket a képességeket aztán elkezdik fejleszteni, a kormány azonban fenyegetésként tekint rájuk, ezért bezárják őket. A leghatalmasabb erővel a 16 éves Ruby bír, aki aztán megszökik egy fogolytáborból és csatlakozik a menedéket kereső kamaszok csoportjához. Hamarosan a fiatalok rájönnek, hogy egy olyan világban élnek, ahol a felnőttek elárultak őket, a menekülés pedig nem elég: a kollektív erejüket felhasználva kelle ellenállniuk annak érdekében, hogy vissza tudják szerezni a jövőjük feletti irányítást. 

Az energia 

Nick Gant (Chris Evans) apjától örökölt telekinetikus képességekkel rendelkezik, akit egy titkos kormányzati szervezet, a Divízió ölt meg korában. A szervezet egy titkos kutatóprogram keretin belül paranormális jelenségekkel kísérletezik: egyszerű emberekből genetikai transzofrmáció bevetésével harcosokat alkotnak, aki pedig nem engedelmeskedik, azzal végeznek. Nick az apjától örököl kéepesség révén másodlagos mozgató, ami azt jelenti, hogy a telekinézéssel képes tárgyakat mozgatni. Nick nagyon érdekes az ügynökség számára, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkapják. A férfi Hongkongban bujkál, amikor is megismerkedik a 13 éves Cassie-vel, aki látó, és segítségre van szüksége.