Kikapcsolódásra vágysz a szerelmeddel, de egy külföldi utazás most nem jöhet szóba? Ne aggódj, Magyarország tele van romantikus szálláshelyekkel, most mutatunk is neked hármat, ami szerintünk kihagyhatatlan. 

Homoki Lodge

Ha mindenképpen olyan élményre vágysz, vágytok, amit tutira nem felejtetek el sosem, akkor érdemes lehet néhány éjszakát lefoglalnotok, az Alföld, a Duna és a Tisza által határol Homoki Lodge-ba. A szálláshely már 2001 óta várja a vendégeit, 2006 óta pedig kimondottan a lovas üdülések kerültek a fókuszba. Na, de, hogy mitől annyira romantikus ez a hely? Nos, a Homoki Yurts Luxus Glamping részlegen jurtákban (persze nem akármilyenekben) az ágyatokból leshetitek a csillagos eget. Hát, nem lenyűgöző? Ajándékba is tökéletes, szóval, ha valami igazán különleges dologgal szeretnéd meglepni a pasid, akkor ezzel fixen leveszed majd a lábáról. 

Hazai Provence 

Ha imádod a Provence-i stílust, akkor a Kapolcson lévő szállás konkrétan neked maga lesz a menyorsrszág. Ez a bájos kis fogadó egy egészen más világba kalauzolja el a vendégeit, a küszöböt átlépve picit olyan, mintha tényleg egy idegen országba csöppentél volna.

Egy 180 éves parasztház falai között indult a Hazai Provenceó története…

– derül ki a szálláshely weboldalának leírásából, a parasztház kapcsán pedig fontos megjegyezni, 1834-ben épült, a tulajdonosok pedig teljes egészében megőrizték azt, így most 180 éves kőfalak között várják a shabby chic életstílust kedevelő, romantikára éhező párokat

 Catherine's Vineyard Cottages

Szeretnél Charles Dickens, a híres író ükonájánál megszállni? Csákberényben, az Orond-hegy oldalában erre is van lehetőséged, ugyani a 2001-ben Magyarországra költöző Catherine Dickens régi borházakból varázsolt valódi csodát és hozta létre a  Catherine's Vineyard Cottages-t. A romantikus, Provence-i hangulatú szállást a teljes egészében Catherine álmodta meg, aki félig magyar származású. Dickens ükonákája a férjével vásárolta az első csákberényi házat, mostanra pedig már 8 vidéki vityilló tulajdonosai, ezeket pedig mind ki is lehet bérelni. A romantikához itt minden megvan, ami csak kell: levendulamezők, szőlőtőkék...mintha nem is Magyarországon, hanem Dél-Franciaországban lennék. Nem hiszed, akkor járj utána! 😉