Nincs is jobb program a hideg téli estéken, mint összebújva romantikus karácsonyi filmeket nézni a pasiddal. A klasszikusok mellett azonban, évről évre jelennek meg új filmek is, amik határozottan segítenek kikapcsolódni, miközben a szerelem világába kalauzolnak. Mutatjuk a legjobbakat! 

1. Igazából szerelem (2003)

Nehéz olyan embert találni, aki legalább egyszer ne nézte volna meg a neves szereplőgárdát felvonultató alkotást, ami az évek során az egyik legnépszerűbb romantikus karácsonyi filmmé nőtte ki magát. A kedvenc színészeink, mint Hugh Grant, Keira Knightley, Alan Rickman, Emma Thompson, Liam Neeson, Colin Firth és még sokan mások is szerepet kaptak. A történet mozgatórugója pedig nem más, mint a szerelem! A legszuperebb pedig, hogy az Igazából szerelem most ünnepli a 20. születésnapját, és felröppentek a hírek egy lehetséges folytatásról, ám ezt a hírt senki sem erősítette meg egyelőre.

 

2. Holiday (2006)

Egy újabb kötelező romantikus film a karácsonyi időszakra.💕 A főszerepen Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black látható. Habár a filmet a megjelenésekor a kritikusok lehúzták, mert kiszámíthatónak találták a cselekményt, mégis világszerte nagy sikernek örvend a mai napig. A Holiday két fiatal nőről szól, akikben egy a közös: mindkettőjüknek összetörték a szívét. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek, azonban ekkor még nem sejtik, hogy így fog rájuk találni a szerelem. 

3. Karácsonyi hadgyakorlat (2020)

A Vámpírnaplók Bonnie-ja, Kat Graham romantikus karácsonyi vígjátékát mindenképpen érdemes megnézni. A másik főszereplő, a Vikingek sorozat sztárja, Alexander Ludwig. Egy szabálykövető politikai tanácsadó beleszeret a légierő melegszívű pilótájába, miközben az a feladata, hogy felszámolja a trópusi bázist és a karácsonyi hagyományt. Egy kis fun fact: az Amerikai Védelmi Minisztérium, azon belül is a légierő legrégebbi, mai napig működő humanitárius akciójáról van szó a  történetben is. Ez tényleg egy hadgyakorlat, ami 1952-ben kezdődött, és a mai napig tart Guamban.

4. A karácsonyi lovag (2019)

A Netflix egyik legnépszerűbb romantikus karácsonyi filmjének Vanessa Hudgens a főszereplője. 😍 A szexi pasi pedig nem más, mint Josh Whitehouse brit színész. A sztori szerint egy középkori lovag a  XIV. századból varázslatos módon a jelenbe kerül, és beleszeret egy középiskolai tanárnőbe, aki kiábrándult a szerelemből. Ha kikapcsolódásra vágytok, és egy kis humorra, akkor tökéletes választás a bekuckózos estékre. Íme, az előzetes egy kis kedvcsinálónak: