Lássuk be, hogy 2023 durva év volt, hiszen a Barbie és az Oppenheimer mindent is meghódítottak, és őrült hangulat alakult ki a mozikban a nyár folyamán. A jó hír azonban, hogy 2024-ben is csodálatos filmekre számíthatunk. Íme, a lista a legjobbakról. 

1. Bajos csajok musical (január 12.)

Aki imádja az eredeti 2004-es változatot, annak a legnagyobb ajándék lesz pontosan 20 évvel később a musical megjelenése. A jó hír, hogy francia tanárként feltűnik benne az Emily Párizsban sztárja, Ashley Park is. Sokan azonban sérelmezik, hogy az előzetesnek egyáltalán nincs musical hatása, így nem értik, miben lesz másabb az eredetinél. Cady szerepét Angourie Rice kapta, míg Regina George megtestesítője Reneé Rapp. Magyar megjelenésről azonban még nincs hír, de az Egyesült Államokban biztosan megjelenik január 12-én, és az is elképzelhető, hogy valamelyik streaming-szolgáltatóra felkerül majd hamarosan.

2. Madame Web (Február 15.)

Az amerikai sci-fi akciófilmet az Amerikai Egyesült Államokban 2024. február 14-én, Magyarországon szinkronizálva 2024. február 15-én mutatják be. A Madame Web egy közelgő amerikai szuperhősfilm, amely a Marvel Comicson alapul. A filmet S. J. Clarkson rendezi. A főszerepben Dakota Johnson látható Sydney Sweeney, Celeste O'Connor, Isabela Merced és Tahar Rahim mellett. A képregényekben Madame Web egy látnoki képességekkel rendelkező mutáns, aki lényegében egy mentor Pókember számára.

3. Dűne: Második rész (Február 29.)

A Dűne folytatása február 29-én érkezik a magyar mozikba, és tele lesz izgalmakkal. Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. A második filmben szerepet kapott Florence Pugh és Austin Butler is.

4. Spaceman (Március 1.)

Adam Sandler sci-fivel jelentkezik! A Netflixen debütál majd a Spaceman, aminek Johan Renck a rendezője. A sztori szerint Jakub magányos küldetést teljesít a naprendszer peremén, és már szinte semmi reményt sem érez arra, hogy felesége otthon várja. Kétségbeesetten próbálja rendbe hozni a dolgokat feleségével, Lenkával, ebben pedig egy titokzatos lény lesz a segítségére, akire az űrhajójában bukkan rá.

5. A hercegnő és a sárkány (Március 8.)

A Netflixnek erős hónapja lesz a március. Érkezik a A hercegnő és a sárkány című film Millie Bobby Brown főszereplésével. A Stranger Things sztárja most Elodie hercegnő bőrébe bújik. A történet szerint Elodie hercegnőt a rivális királyság hercegéhez akarják feleségül adni. A szörnyű igazság, hogy a frigy csak egy álca, hogy feláldozhassák a hercegnőt egy sárkánynak. A film főhőse persze nem hagyja magát, és felveszi a harcot. 

6. Deadpool 3. (Július 25.)

Mindenki kedvence, Ryan Reynolds végre visszatér a Deadpool folytatásában. A filmre jó sokat kellett várni, hiszen a második résznek 2018-ban volt a premierje. A legjobb hír pedig, hogy Hugh Jackman ismét eljátssza a Farkast a Deadpool 3-ban. A színészt a rajongók utoljára  a 2016-os Logan – Farkas című filmben láthatták. Az új rész a magyar mozikban 2024. július 25-én jelenik meg a Fórum Hungary forgalmazásában.

Via