A Marvel-rajongói el sem tudnák képzelni Vasembert Robert Downey Jr. nélkül. A színész neve összeforrt Tony Stark karakterével, pedig nem sokon múlt, hogy bekerült a filmbe

A Marvel más színészt akart Vasembernek 

Robert Downey Jr. többször beszélt az elmúlt években a függőségeiről. Éveken keresztül használt drogokat, melyek nagyban befolyásolták az életét és a karrierjét. Végül sikerült maga mögött hagynia a drogokat, ismét elkezdett dolgozni, később pedig a Marvel-filmek egyik legfontosabb karakterének a bőrébe bújhatott. 

De ez nem volt ennyire egyszerű, Kevin Feige, a Marvel elnöke egy interjúban elárulta, hogy a vezetőség nem szerette volna, ha Robert Downey Jr. lesz Vasember. 1996-ban rendőrségi ügye volt heroin és kokain birtoklása miatt, emellett többször is letartóztatták, ez pedig nagyon elbizonytalanította a vezetőséget. 

A Marvel igazgatótanácsa ideges volt, amiért a jövőbeli filmjeik minden alapját olyan emberre építsék, akinek a múltban bírósági ügyei voltak. 

Kevin Feige elárulta, hogy 2006-ban volt egy kameratesztjük a színésszel, ami minden kételkedőt meggyőzött. Rájöttek, hogy Robert Downey Jr. a legjobb választás, és nem tévedtek, hiszen a rajongók évek óta követelik a stúdiótól és a színésztől, hogy térjen vissza. Sajnos erre biztosan nem kerül majd sor, a Marvel vezetője ugyanebben az interjúban árulta el, hogy nem tervezik visszahozni Vasember karakterét. 


Via