A Barbie hatalmas sikereket ér el, és sokan el sem tudnának mást képzelni főszereplőnek, mint Margot Robbie-t. Pedig eredetileg nem neki szánták a főszerepet, csupán a harmadik lehetőség volt. 

Eredetileg ő lett volna Barbie 

Sokan tudják, hogy eredetileg Amy Schumer lett volna Barbie. A film ötlete már régen megfogalmazódott a producerekben, és eredetileg egy teljesen másik forgatókönyv szerint dolgoztak volna. Ám ahogy változott a történet, úgy cserélődtek a rendezők és a lehetséges főszereplők is. 

2015-ben, amikor először elkezdett tárgyalni a Mattel egy lehetséges élőszereplős Barbie-filmről, Amy Schumer kapta meg a főszerepet. A sztori szerint Barbie elhagyja Barbie Landet, hogy kipróbálja magát a való világban. A film koncepciója tehát hasonló, de sokkal több komikus elem lett volna. Inkább egy szatírát akartak, amiben Barbie feltaláló és részt vesz a virtuális valóságban. 

Végül a film nem készült el, részben ütemezési problémák miatt. Amy Schumer később azt nyilatkozta, hogy Barbie nem volt túlságosan menő és feminista. 

Margot Robbie csak a harmadik lehetőség volt 

Amy Schumer után 2017-ben Anne Hathaway kapta meg a szerepet. A Vanity Fair szerint Olivia Milch forgatókönyve, aki korábban már dolgozott a színésznővel, úgy készült, hogy Anne legyen a középpontban. Mindenképpen szerették volna, ha ő alakítja Barbie-t ezért ehhez mérten alakították a történetszálakat. 

Végül 2018-ben lejárt a Sony opciója a filmre, a jogok visszakerültek a Mattelhez, így eldöntötték, más irányba indulnak a filmmel. A szakértők szerint Anne nagyszerű Barbie lehetett volna, hiszen van tapasztalata hasonló karakter megformálásában. Végül az ütemezési nehézségek miatt el sem indult a forgatás, így hamar elbúcsúzott a projekttől. 

Bár tehetséges színésznők kaptak lehetőséget, hogy Barbie-babával alakuljanak, a rajongók nem bánják, hogy végül Margot Robbie lett a befutó


Via