A Dawson és a haverok (Dawson's Creek) egy amerikai filmsorozat, ami 1998 és 2003 között futott. A történet egy kitatlált amerikai kisvárosban, a massachusettsi Capeside-ban játszódik és négy barát köré épül, akiknek az életét gimnazista koruktól kezdve követhetjük nyomon, egészen a huszonéves korukig. A sorozatban mára már ismertté vált színészek és színésznők kaptak szerepet, úgy mint Katie Holmes, James Van Der Beek, Joshua Jackson, illetve Michelle Williams. Lássuk, mi a helyzet most az egykori tinisztárokkal! 

Katie Holmes 

Katie Holmes a sorozat 2003-as bejfezését követően folytatta színészi karrierjét, több tucat filmben szerepelt azóta. Magánéletét tekintve rövid ideig jegyben járt Chris Klein-vel, ez az előtt történt, hogy 2005-ben megismerkedett Tom Cruise-val, akivel 2006 és 2011 között volt házas. Kapcsolatukból egy gyermek született, a most 16 éves Suri Cruise. A szakítást követően 2013 és 2019 között Jami Fox-val alkotott egy párt, majd Emilio Vitolo Jr séffel kezdett randevúzni. Nyolc hónappal a kapcsolatuk kezdete után a US Weekly megerősítette, hogy a pár szakított egymással, Holmes pedig úgy tudni egy barátjával került közelebbi viszonyban, ám 2022 decemberében már arról szóltak a hírek, vele sincs együtt. 

 James Van Der Beek

A sorozatban  James Van Der Beek alakította a címszereplő Dawsont, aki a sorozatot követően számos tévés szerepet kapott. 2019-ben felkérték, hogy versenyezzen a Dancing with the Starsban, ahol végül az ötödik helyen végzett. Van Der Beek 2003 és 2009 között házas volt Heather McComb-val, válásukat követően 2010-ben feleségül vette Kimberly Van Der Beeket, akivel hat közös gyermeket nevelnek.

A színész a napokban a közösségi oldalán poszolt egy visszaemlékező posztot, annak apropóján, hogy a Dawson és a haverok a bemutatásának 25. évfordulóját ünnepelte. James a bejegyzésben azt írta: 

Ma 25 éve, hogy az életem megváltozott 

 Joshua Jackson

Joshua Jackson karrierje a Dawson és a haverok után kezdett felfelé ívelni, hiszen megkapta A rejtély című sorozat főszerepét, azt követően pedig A viszony című dráma sorozatban is szerepelt, mindezek mellett pedig több filmszerepet is kapott. 2006 és 2016 között Diane Kruger-vel jár, két évvel a szakításuk után pedig Jodie Turner-Smith-vel kezdett randizni, 2019-ben össze is házasodtak, első gyermekük 2020-ban született meg. 

Michelle Williams

A tinisorozatot követően Michelle Williams számos filmben kapott szerepet, egyebek között Ryan Gosling oldalán a Blue Valentine-ban, de ő játszotta Marilyn Monroe-t az Egy hét Marilynnel című drámában, ez utóbbiért Golden Globe-díjat is kapott. Williamsnek 2005-ben született egy lánya, az ideje korán elhunyt Heath Ledgertől, 2022-ben pedig életet aditt második gyermekének, akinek Thomas Kail színházi rendező az édesapja. 

Végezetül pedig, emlékszel meg a sorozat ikonikus főcímdalára? Nem? Akkor elevenítsük fel együtt: 

(via)