Már megnézheted a mozikban az Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladáját, ami az év egyik legjobban várt filmje. A nézők imádják az előzményfilmet, de sokakban hiányérzet maradt a befejezés után. 

Így ér véget Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája

A film Suzanne Collins regénye alapján készült, ő írta az eredeti Az éhezők viadala könyveket is. A sztori a fiatal Snow elnökre koncentrál, aki a 10. viadal idején a 12. körzetből érkező Lucy Gray-t mentorálja. A célja, hogy Lucy megnyerje a viadalt, ő pedig dicsőséget érjen el. Ha még nem láttad a filmet vagy olvastad a könyvet, akkor ne olvass tovább, mert spoilerekkel folytatjuk. 

Lucy megnyeri a viadalt, ezután ő és Snow a 12. körzetben rejtőznek el a tóparti házban. A gyilkosságokról beszélgetnek, amikor Snow bevallja, hogy összesen 3 embert ölt meg, Lucy viszont csak kettőt tudott. Coriolanus próbálja menteni a helyzetet, de Lucy nem hisz neki, ezért egy kitalált indokkal magára hagyja, mivel szeretne tőle megszabadulni. Coriolanus rájön a tervére, ezért fegyverrel megy utána. Lucy csapdát állít neki, Snow-t megmarja egy kígyó, majd bosszúból elkezd lövöldözni az erdőben. Abba az irányba lő, amerre Lucy futott, így nem tudni, hogy eltalálta-e vagy sem. 

A film tehát nem tisztázza ezt a kérdést, és a könyv sem ad választ arra, hogy mi lett Lucy sorsa. Francis Lawrence, a film rendezője elárulta, hogy szándékosan nem ábrázolták a dolgot. 

Mindig is ragaszkodtunk ahhoz, hogy szeretnénk megtartani Lucy Gray rejtélyét. Éppen ezért sosem foglalkoztunk vele

– árulta el, amikor a haláláról kérdezték. 

A rajongókat természetesen érdekli a karakter sorsa, így több teóriát is gyártottak. Az egyik legnépszerűbb és legvalószínűbb, hogy Lucy életben maradt, a 12. körzetben élt, és valahogyan kapcsolódik Katniss Everdeenhez. Ezt igazolja például az is, hogy Katniss ugyanazt a dalt énekelte, mint Lucy. Másik népszerű teória, hogy Lucy a 13. körzetben élt, és később onnan segített a lázadóknak. Bármelyik is legyen, a rajongók szinte kizártnak tartják, hogy meghalt. 


Via