Az egyik legjobban várt mozis újdonság egyértelműen Az Éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája. A film a már jól ismert Panemben játszódik, és tekinthető az eredeti filmek előzményének, hiszen Snow elnök fiatalkorát ismerhetjük meg belőle! 

Miről szól az Énekesmadarak és kígyók balladája? 

Az eredeti filmekhez hasonlóan, ez is egy könyv alapján készült. Suzanne Collins azonos című regénye alapján írták a forgatókönyvet, ami 2020-ban jelent meg. Ha érdekel ez a világ, még a mozi előtt olvasd el a könyvet, korábban már írtunk róla. A történet évtizedekkel azelőtt játszódik, hogy találkoztunk Katniss Everdeen karakterével. A filmben megismerhetjük a fiatal Coriolanus Snow-t, hiszen csupán a 10. viadal veszi kezdetét. 

Snow fontos pozíciót kap a viadal során, mivel egy 12. körzetből érkező lányt kell mentorálnia. A fiatal Coriolanus családja nincs egyszerű helyzetben, ezért az ő felelőssége, hogy megvédje a hírnevét, és dicsőséget szerezzen a nevüknek. Ám a találkozás Lucyval nem úgy alakul, ahogyan az először gondolta. A Suzanne Collins regénye alapján készült filmből jobban megismerheted Panem történetét, és eddig eltitkolt dolgokra derülhet fény.

Feltűnnek benne az eredeti szereplők? 

Mindenkit el kell szomorítanunk, mivel az eredeti filmek szereplői nem láthatóak az előzményfilmben. Nem is fognak feltűnni, hiszen Az Éhezők viadala a 74. viadalról szól, míg az Énekesmadarak és kígyók balladájának cselekménye a 10. viadal idején zajlik. 

Kell emlékeznem az eredeti filmekre? 

2012-ben jelent meg az első film, így érhető, ha már nem emlékszel minden apró részletre. Ez nem is gond, mivel ez a mozifilm mondhatni előzmény, így sok új dolgot tudhatsz meg és felfrissítheted a tudásod. 

Kik szerepelnek benne? 

Tom Blyth alakítja Coriolanus Snow-t, a későbbi Snow elnököt. Rachel Zegler látható Lucy Gray Baird szerepében, ő a 12. körzetből érkező lány, akinek Snow elvállalja a mentorálását, és aki a későbbiekben több gondot okoz neki, mint azt gondolta. 

Az Eufóriából ismert Hunter Schafer szintén látható a moziban, ő Tigris Snow bőrébe bújik. Ő az egyike azon karaktereknek, akik az eredeti filmekben is felbukkantak, de megértjük, ha nem emlékszel rá. A kiválasztottban segíti Katniss csapatát, hogy meggyilkolják Snow-t. Most pedig kiderül, hogy ő az unokatestvére, ami csak még izgalmasabbá teszi a sztorit. Emellett még felbukkant Josh Andrés Rivera, Jason Schwartzman, Peter Dinklage és Viola Davis. 

Mikor érkezik a film? 

A filmet az Egyesült Államokban november 17-én mutatják be, de Magyarországon egy nappal korábban, november 16-án már elérhető lesz a mozikban. Csupán pár hét van már addig, így még elolvashatod a könyvet, ha szeretnéd. Addig is, itt lesz az előzetes! 


Via