A magyar helyesírás sok szempontból viszonylag egyszerű (pl. hallás után sokkal könnyebb leírni egy szót, mint az angolban), de ehhez a kvízhez persze egy olyan témát választottunk, amit azért nem olyan nehéz elrontani. Mikor kell bizonyos dolgokat kisbetűvel, illetve nagybetűvel írni? Gyere, játssz velünk, próbáld ki, megy-e ez a teszt hibátlanra!

Helyesírás: kisbetű vs nagybetű

Készítettünk már kvízt arról, hogy bizonyos szavakat-kifejezéseket külön vagy egybe kell-e írni, és van az archívumunkban olyan teszt is, amivel kipróbálhatod, hogy mindig eltalálod-e, hogy egy szó j vagy ly betűvel írandó. A kis- és nagybetűk témája sem sokkal bonyolultabb ennél, hiszen az alapvető szabály az, hogy a mondatkezdő szavakat és a tulajdonneveket nagybetűvel írjuk, és kb. minden egyebet kicsivel.

De biztosan Te is tudod, hogy azért tudnak lenni kivételek és nem teljesen egyértelmű szürkezónák, amikre külön szabályok vannak... Nos eltalálod mind a 10 kérdést? Próbáld ki!

Ha tetszett a játék...

...akkor maradj még velünk! Ma egy olyan képes személyiségtesztet ajánlunk a figyelmedbe, ami elárulja, mennyire vagy megbízható a környezeted szerint. De ha maradnál a tippelős-feleletválasztós kvízeknél, alább az oldal alján ajánlunk még hármat!