Valószínűleg mindenki tudja egész Magyaroszágon, hogy mit jelent az OMG rövidítés: Oh my God!, azaz kb. „ó te jó ég!” Régóta átment a magyar nyelvbe a rövidítve nem trágár WTF is, aminek egy enyhébb verziója magyar a „mi a franc” lehetne. Azt, hogy a LOL  „hangos nevetést” jelent, minden bizonnyal a nagymamád is tudja. Ilyenek vannak az alábbi kvízben, de persze nem pont ez a három.

Angol rövidítések kvíze

Ha szoktál redditezni például, akkor az alábbi rövidítésekkel tuti találkoztál már, mert mindegyiket szokás mostanában magyar szövegben is használni, ugyanúgy, ahogy a cringe vagy a podcast szavak is a magyar nyelv részévé váltak mostanra.

Na de most maradjunk a rövidítéseknél! A következő játékban tizet mutatunk majd belőlük, mindegyikhez felajánlva 4 darab lehetséges értelmezést magyar nyelven. A négyből persze mindig csak az egyik helyes – tippelj, hogy melyik! Ha az összes tippedet leadtad, mutatjuk majd, hogy melyik rövidítésnek mi a pontos angol feloldása, és persze azt is, hogy hányat találtál el a tízből.

Indítsd el a játékot!

Ha tetszett a játék...

...akkor maradj még velünk! Ma egy olyan képes tesztet ajánlunk a figyelmedbe, ami elárulja, mi ad neked biztonságot az életben. De ha maradnál a tippelős-feleletválasztós kvízeknél, alább az oldal alján ajánlunk még hármat!