A szilveszteri filmek listájából lehet bőven válogatni. Összeszedtük neked a legjobbakat, amiket érdemes legalább egyszer megnézni életed során, hogy jól induljon az év! 

1.  Szilveszter éjjel (2011)

A szilveszter egyfelől a leltárkészítés ideje, másfelől a szórakozásé. A szerteágazó cselekmény különböző történeteket fűz egybe. Ebben a sztoriban van szerelem, megbocsájtás, kapcsolat helyrehozása és lezárása, gyermekáldás és az elmúlás kérdése, és hosszan lehetne sorolni a többit. A szereplők sokszor előre nem látható döntéseket hoznak, illetve különleges figurákkal találkoznak. A történetben fontos szerepet játszik az idő is, senki sem akar lemaradni a visszaszámlálásról. A legjobb pedig, hogy New Yorkba kalauzolnak minket! 

A filmben olyan sztárok kaptak szerepet, mint Robert De Niro, Sofía Vergara, Michelle Pfeiffer, Lea Michele, Josh Duhamel, Ashton Kutcher, Abigail Breslin, Katherine Heigl, Sarah Jessica Parker, Alyssa Milano, Jessica Biel, Zac Efron, Jon Bon Jovi és Hilary Swank.

2. Időről időre (2013)

21 éves korában Tim Lake rájön, hogy képes az időutazásra...Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Így hát úgy dönt, jobbá teszi a világot... azzal, hogy szerez egy barátnőt. Sajnos kiderül, hogy ez nem is olyan könnyű, mint hinnénk. A srác Londonba költözik és beleszeret egy Mary nevű lányba, ám az időutazás sok mindent megbonyolít. Majd kiderül, hogy az időutazásnak bizony vannak határai és veszélyei is.

A főszereplők Rachel McAdams és Domhnall Gleeson, valamint szerepet kapott Margot Robbie, Vanessa Kirby, Bill Nighy, Tom Hollander és Lindsay Duncan.

3. Négy szoba (1995)

Ez az amerikai filmszatíra az egyik legkülönlegesebb szilveszteri alkotás. Ted, a szerencsétlen liftes fiú szilveszter éjjel különös kalandokba keveredik az éjszakai műszakján a Los Angeles-i Mon Signor Hotelben. Boszorkányokkal, gengszterrel, sztárokkal találkozik, egyik szorult helyzetből a másikba csöppen. A filmben olyan nagy sztárok kaptak szerepet, mint Tim Roth, Bruce Willis, Quentin Tarantino, Antonio Banderas, Salma Hayek és Madonna. A film egyik rendezője egyébként szintén Tarantino, akinek számos kiemelkedő alkotása van. 

4. Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi (2001)

George Clooney és Julia Roberts egy bekuckózos estén? Csodásan hangzik! A történet szerint  Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik: egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberből áll, akik mindannyian profik, és tudják: a tét 150 millió dollár. Azt azonban, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa (Andy Garcia), és mostanában Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár, egyikük sem sejti. A filmben Brad Pitt és Matt Damon is szerepet kaptak.

5. Alkalmi randevú (2020)

Ha egy kis Netflixes romantikára vágysz, akkor tökéletes választás. Két idegen megelégeli, hogy minden évben egyedül töltik az ünnepeket, ezért megállapodnak, hogy egy évig egymás kísérői lesznek, persze szigorúan plátói alapon... A főszerepben Emma Roberts, Kristin Chenoweth, Frances Fisher, Jessica Capshaw és Luke Bracey. Egy könnyed film, de garantált a jó kedv. 

6. Aludj csak, én álmodom (1995)

Nem kifejezetten szilveszteri film, de fontos szerepet kap az ünnep benne. A bájos, álmodozó Lucy, nap, mint nap jegyet árul a metróban. Egyedüli boldogsága egy úr, aki minden reggel ugyanabban az időben elmegy a jegyárusító bódé előtt. Lucy azt érzi, hogy benne megtalálhata az igazit, de egy nap a férfi a vágányok közé esik, majd kómába kerül. Ám a lány volt az, aki megmentette az életét. A nővér egy félreértés miatt Peter menyasszonyaként mutatja be Lucyt a családnak, akik rögtön a szívükbe zárják a kedves lányt. Az élet azonban sokszor kiszámíthatatlan, és nem mindig úgy alakul, ahogy eltervezzük. Főleg, amikor Lucy megismeri Peter öccsét, Jack-et…

A főszereplők Sandra Bullock, Bill Pullman és Peter Gallagher. Azonban feltűnik még Peter Boyle, Jack Warden, Micole Mercurio és Glynis Johns. Mindenképpen érdemes megnézni!

Via