Felismered, hogy melyik sorozatból van a fenti kép? Persze, hogy fel – viszont nem lenne izgalmas az alábbi kvíz, ha ennyire könnyűek lennének benne a kérdések. Úgyhogy ennél sokkal nehezebbek lesznek! 😈 *gonosz nevetés*

Csak igazi sorozatrajongóknak!

Szóval az alábbi kvíz egyetlen szabályát már a címből tudod: egy-egy képkockát mutatunk egy-egy népszerű sorozatból, és a kérdés mindig az, hogy melyik sorozatból van a kép.

De hogy jó nehéz legyen a dolog, egyrészt természetesen nem a főszereplő arcát mutató képkocka lesz a feladvány, mert az túl könnyű lenne. Sőt, a feladványok egyikében sem lesz soha senkinek az arca.

Másrészt azzal is nehezítünk egyet, hogy a helyes válaszok között nem a sorozat teljes címét találod majd, hanem csak a sorozat címének utolsó két betűjét kell majd kiválasztanod.

Például...

Ha az oldal tetején látható kép egy feladvány lenne, akkor mondjuk a következő válaszlehetőségeket találnád alatta, amik közül ki kell választani a helyeset:

  • ...ek
  • ...ke
  • ...ak
  • ...ka

A helyes válasz természetesen a harmadik, hiszen a sorozat magyar címe az, hogy

És egyszer csak...,

aminek az utolsó két betűje az „ak”. Mindig a sorozat magyar nyelvű változata által használt cím utolsó két betűjét kell magdni – de ez természetesen egy csomó esetben egybeesik az eredeti címmel, hiszen például a Riverdale magyarul is Riverdale.

Ha valamelyik feladványt nehéznek találod, gondolj arra, hogy a kvízben olyan sorozatok szerepelnek, amikről rendszeresen írunk itt a Cosmóban, és természetesen csak az utóbbi idők külföldi szériáit vettük elő, úgyhogy ne a Szomszédokban meg a Két férfi, egy esetben gondolkozz.

Na most már biztosan minden világos, indulhat a játék!