A Marvel és a DC szuperhősei legendásak, ám a női szuperhősök indokolatlanul mellőzöttek. Pedig sokaknak még saját filmet is szenteltek, mégis róluk valamiért csak kevés szó esik. Szerencsére a női szuperhősök iránt egyre nagyobb az érdeklődés, most mutatunk is 3 nagyszerű filmet, ahol a csajoké a főszerep. 

Marvel kapitány 

A Marvel kapitány című filmet 2019-ben mutatták be, érdekessége pedig, hogy ez az első olyan Marvel film, ahol a főszereplő egy női szuperhős. A sztori Carol Danvers (Brie Larson) kalandjait mutatja be, miközben a lány az univerzum egyik legerősebb hősévé válik. A történet szerint a Földet két földönkívüli faj galaktikus háborúja éri el, Danvers és a barátai pedig ennek a felfordulásnak a kellős közepén találják magukat. 

Fekete özvegy 

A Marvel a Marvel kapitány sikerén felbuzdulva tovább vitte ezt a női szuperhős vonalat, 2021-ben pedig bemutatták a Fekete Özvegy című filmet. A Fekete Özvegyet persze korábbról már ismerhettük, de főszereplő még sosem volt, így ez mindenképpen különlegesség teszi az alkotást. A Fekete Özvegy egyike volt az az eredeti Bosszúállóknak, a Scarlet Johansson által életre hívott karakter azonban most először kapott saját, önálló filmet. A történet betekintést enged a Fekete Özvegy sötétebb titkaiba, így végre mélyebben is megismerhetjük a karaktert, aki a Bosszúállókban végül az életét adja azért, hogy a háború sikerrel záruljon. 

Wonder Woman 

A 2017-es Wonder Woman az azonos nevű DC képregény alapján készült, s bár az évek során többször feldolgozták, de egyik alkotás sem ragadta meg úgy a történet izgalmát, mint a Gal Gadot főszereplésével készült mozi. Wonder Woman persze nem mindig volt Wonder Woman, valaha ő volt Diana, az amazonok hercegnője, aki egy titkos, távoli szigeten élte az életét, kizárólag nők között. Uralkodónak nevelték, legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, a napjai békében teltek, ám egyszer csak minden megváltozott...

(via)