Vannak olyan kapcsolatok, amelyek egyszerűen csak elfáradnak idővel. Van, hogy a pár tagjai túl növik egymást, már nem kompatibilis a párkapcsolat az adott életszituációval. Most viszont arról látjuk le a leplet, honnan tudhatod, ha egy nárcisztikus pasival élsz együtt.

Mindig ő van a középpontban

Mindig odamentek, ahová ő akar? Bárkivel találkoztok, csak az ő jövendőbeli programjairól beszél, csak az ő mindennapjairól számol be? Soha nem kérdezi meg, hogy hogy vagy, nincsenek építő jellegű gondolatai? Nem tesz hozzá az életedhez, ellenben úgy érzed, az ő életében is csak mellékszereplő vagy, és a magadéban is azzá válsz mellette? Nem számít hogy mit mondasz, nem érdeklik az érzéseid? Mindig minden csak úgy történhet, ahogyan neki kényelmes? Ajaj, elég vészjóslóan hangzik!

Sokat bánt

Bármilyen vitátok is van, hiába indulnak úgy a dolgok, hogy elrontott valamit, pillanatok alatt változik a helyzet, és te leszel a hibás fél. Ha úgy érzed, soha nem lehet igazad, és állandóan el vagy nyomva, az egyáltalán nem normális. Mindenkinek be kell tudnia ismerni ha hibázott, és mindenkinek el kell ismernie, hogy néha nem a megfelelő döntést hozza. Ha a pasi képtelen erre, az nem jelent sok jót.

Megfélemlítés

Nem csupán sokat kritizál, de az évek alatt elérte azt is, hogy félj tőle. Inkább már meg sem szólalsz, de nem csupán azért, mert úgy érzed, hogy nincs igazad. Azért sem mondasz ki dolgokat, mert attól félsz, hogy károd származik belőle, és bántani fog. Ilyenkor alaposan gondold át a helyzetet, és ha ezt érzed, ne maradj ebben a szituációban!

via