A nyitott kapcsolat egyesek számára borzalmasan hangzik, másoknak pedig a megoldás kulcsa a boldog élethez. 5 nő megosztotta a tapasztalátát arról, hogy milyen volt, amikor nyitott kapcsolatban éltek és mennyire jött be nekik ez a helyzet. 


Más szemlélet kell

Teljesen más, mint a hagyományos kapcsolatok. 

Egy nyitott kapcsolat más szemléletet igényel. A monogámiának megvannak a maga tapasztalatai, előítéletei és értékei, de mindez egy poligám kapcsolatban egészen más. Ezért fontos, hogy megváltoztasd nézőpontodat, ha úgy döntesz, hogy nyitott kapcsolatba lépsz. Ha nem így állsz hozzá, hanem a régi értékrendhez ragaszkodsz, az olyan érzés lesz, mintha Japánba költöznél, nem beszélnéd a nyelvet, és mégis megpróbálnál ott élni.

Jó móka, amiből tanulni lehet

Sok szervezést igényel, de megéri.

Most egy nyitott kapcsolatban élek. Kicsit melós, sok kommunikációt igényel, de szerintem szuper jó móka. Minden partneremet nagyon szeretem, és nem fogok visszatérni a monogámiához. Ez az életmód sokat tanított nekem magamról, más emberekről, az életről és a kommunikációról.

Nincs elszalasztott lehetőség


Házasság előtt talán még jót is tehet.

A vőlegényem és én néhány évig nyílt kapcsolatban éltünk. Nagyon fiatalon ismertük meg egymást, és féltünk, hogy később úgy érezzük majd, hogy elszalasztottunk dolgokat. Ezért döntöttünk a nyitott kapcsolat mellett. Végül ő jobban kiélvezte, mint én, mert én óvatosabb voltam. Két évig csináltuk, aztán már lezártuk ezt a korszakot. Megtanultuk, hogy a monogámia döntés kérdése, és nem alaphelyzet. Már az esküvőnket tervezzük. 


Csak lazán


Van amikor kényelmesebb, ha nincs kötöttség.

19 évig voltunk házasok, és már hét éve elváltunk. Ez alatt a hét év alatt csak poligám férfiakkal randiztam. Soha többé nem kezdek monogám kapcsolatba.


Fix partnerek mindkét oldalon


Az is nyitott kapcsolat, ha mindkettőtöknek ugyanaz a partnere a kapcsolaton kívül. 

Néhány évig hagyományos kapcsolatban éltem, de nem szerettem valakinek a „tulajdona” lenni. Most a párom és én is randizunk másokkal, de mindig  ugyanazokkal. Így együtt alkotunk egy nagy csoportot.Via