Rengetegen azért rettegnek az anális szextől, vagy éppen azért utasítják el, mert sok ijesztő, negatív dolgot hallottak róla. Pedig sokszor ennek a fele sem igaz, lássuk az 5 leggyakoribb tévhitet.

Csak a pasik szeretik 

Talán a nők egy kicsit szemérmesebben viszonyulnak ehhez a témához, sőt, általában véve a szexhez, ez nem azt jelenti, hogy igaz is lenne. A nők ugyanúgy élvezik a szexet, és annak anális formáját is, ebben pedig semmi ciki nincs. 

Ha egy férfi szereti, akkor tuti meleg

Imádják azt állítani, hogy bizonyára homoszexuális, de legalább biszexuális az a férfi, aki kedveli, ha akár szájjal, akár kézzel análisan is kényeztetik. Pedig ez egyáltalán nem így van, mindkét nem esetében egy fontos erogén zónáról beszélünk. Nem csoda, ha a pasik is szeretik ezt a fajta kényeztetést. 

Fájni fog

Ha nem csinálod jól, nem vagy elég türelmes és nem adsz magadnak időt, akkor van rá esély sajnos, igen. De ha megteszitek a megfelelő előkészületeket és lassan, elfogadóan és fokozatosan vezetitek be magatokat az anális élvezetekbe, akkor előbb-utóbb megtérül majd a gyümölcse, és hozzáad a szexuális életetekhez.

Tuti, hogy baleset történik közben

Igen, helyéből fakadóan előfordulhat, hogy az ujjra, a szexuális játékra, vagy a péniszre széklet kerül, ez azonban rendkívül ritka. Mit tehetsz ellene? Zuhanyozz meg az együttlét előtt alaposan, és kiemelt figyelemmel tisztítsd meg a feneket környékét. Ne gondolj azonnal a legrosszabbra! Ha pedig meg is történik, ez nem ciki, a test természetes működésének a jele.

Károsítja az izmokat

Az egyik legnagyobb tévhit az, hogy az anális szex gyengíti, vagy károsítja az anális izmokat. Természetesen, ha extrém mértékben folytatod és mindenféle előkészület nélkül, extrém méretekkel, akkor nem tudni, mi lesz a vége, ám alapesetben az anális szex nem okoz maradandó károsodást a testben. A végbélen belüli kis mikroszakadások viszonylag gyakoriak az anális szex során, csakúgy, mint a hüvelyen belüli kis mikroszakadások a hüvelyi szex során. Ezek az apró sérülések általában gyorsan gyógyulnak, és nincs hosszú távú hatásuk a szervezetre.

Via