A társadalomban gyakran az „elfogadott”, amikor a férfi magasabb nőnél. Miért utasítanánk el egy pasit csak azért, mert néhány centivel alacsonyabb nálunk? Cikkünkben most megmutatjuk azt a 6 dolgot, amit biztosan te is megértesz, ha a pasid alacsonyabb nálad. 

1. Az emberek kommentelnek 

Lássuk be, teljesen mindegy, hogy 1 hónapja vagy 5 éve randiztok, de még mindig akadnak olyan emberek, akik szóvá teszik a magasságbeli különbségeiteket. 

Itt vannak a legáltalánosabb megnyilvánulások:

Milyen érzés? Viselhetsz magassarkút? Úristen én nem tudnék alacsonyabb pasival járni! 

Hmm, ismerősek? 

2. Az alacsony férfi dolog elég szexista

Valamiért a filmekben, a könyvekben és úgy általánosságban véve sokszor a magas pasik testesítik meg a védelmező férfi szerepét. Na, először is nem 300 évvel ezelőtt vagyunk. Másodszor pedig, miért elképzelhetetlen, hogy egy 155 centis pasi véd meg valakit, ha megkell?

3. A részeg esték

Amikor már mindketten kicsit felöntöttek a garatra és az arcát a melleidre hajtja, hiszen pont egy magasságban vannak. Elég magas vagy, hogy támogasd, de közben egy kifogás is,  hogy az arcát a cicik közé tegye. 

4. Ő is lehet a támaszod 

Felejtsük el a sztereotípiát, ami szerint csak a magas pasi védelmezhet minket, ugyanis a magasságnak semmi köze az erőhöz. Biztosan előfordult már, hogy ő volt az, aki átsegített egy bulizós éjszakán és talán még fel is emelt. 

5. Az alacsony pasi szindróma tényleg létezik 

Veled is előfordult már, hogy a pasid kifejtette, mennyire nem elégedett a magasságával? A kifejezés elég régre nyúlik vissza. Tudtad, hogy még Napóleont is gyúnyolták az angolok? Érdekesség, hogy a franciacsászár valójában 169 cm volt.

6. Tényleg nem érdekel a magassága

Lehet, hogy korábban te is úgy gondoltad, hogy az alacsonyabb pasi kizáró ok nálad, de ha beleszerettél egybe akkor mára biztosan nem érdekel! Valószínűleg most már a magassarkú viselésével sincs gondod, hiszen kit érdekel? Biztos így is remekül mutattok egymás mellett!

A sztárokat sem érdekli

A sztárvilágban is rengeteg példa van, amikor a nő magasabb a pasinál. Kezdjük csak Joe Jonas és Sophie Turner szerelmi történetével. Az énekes 170 cm, a színésznő pedig 175: mégis boldogan élnek és nemrégiben megszületett a második közös gyerekük is. 

Ott van Tom Holland és Zendaya is! A Pókember sztárja 173 cm magas az ő filmbeli és valóéletbeli MJ-je pedig 179 cm. Ők azonban egyáltalán nem foglalkoznak a magasságukkal. 

Nicole Kidman szintén egy picit magasabb a férjénél. A színésznő 179 cm, Keith Urban pedig 178. Csupán 1 centi különbségről beszélünk és mégis rengetegen megjegyezték nekik!

Via