Gondolkoztál már azon, hogy talán nem a másik fél a hibás abban, hogy tönkrement a kapcsolatod, hanem te vagy az, aki menekül az érzelmei elől? Most eláruljuk, hogyan jöhetsz rá, ha így van.

Ha nem érint meg a rossz

Alapvetően szomorú lennél, mert a párod éppen mást választott esti programnak a romantikázás helyett, és az is zavar, hogy elfelejtette az évfordulótokat. Ám te mégis gyorsan eltereled a figyelmedet, és nem engeded, hogy a rossz megérintsen. Ez a menekülési stratégia elveszi a lehetőséget, hogy a negatív tapasztalatokból megerősödve térjetek vissza.

Nem érzed a helyed

Úgy érzed, a te érzelmeid nem fontosak, ahogyan nincsen konkrét szereped sem ebben a kapcsolatban? Éppen ezért, inkább egy falat építesz, ami nemcsak a pároddal való kapcsolatteremtésben zavar meg, de saját magadhoz sem tudsz kapcsolódni. Így elhidegülhetsz a partneredtől, és elszigeteltnek érzed magadat.

Racionalizálás

Szuper, ha nem hagyod hogy a kétségbeesés, a harag, a szomorúság, a meg nem értettség írja le az alap hangulatodat, ám az egyáltalán nem oké, ha semmilyen negatív érzelmet nem vagy hajlandó átélni. Hidd el, egy párkapcsolat nem csupán a szépből és a jóból áll, éppen ezért, nem szabadna elmenekülnöd ezek elől.

via