A kapcsolatok igazán trükkösek lehetnek, de most van egy új randizási trend, ami hirtelen a párok szakításához vezethet. Ez az ún. narancshéj-elmélet, de mit is is jelent ez valójában? 

Apró gesztusok 

Nyilván most azonnal feltetted magadban a kérdést, mi a csuda, az a narancshéj-elmélet. Nos, lényegében arról van szó, hogy a párod megtesz-e rendszeresen apró, véletlenszerű kedvességeket, amikkel neked örömet okoz. Ez lehet bármi, például, ha bemegy a boltba, akkor gondol rád is és meglep egy szelet csokival. Jó, de mi köze ennek a nararancshéjhoz? Valójában csak annyi, hogy ezek az apróságok pont annyira egyszerűek, mint meghámozni egy narancsot. A kedves kis gesztusok, azonban sikeresen tarthatnak életben egy kapcsolatot, hiszen azt mutatják, a felek törődnek egymással. 

Ha ez hiányzik 

Ha viszont ezek hiányoznak a szerelmi életedből, akkor az erős jele lehet annak, hogy a kapcsolatod nem a megfelelő úton halad. Az elmélet kapcsán egyébként számos TikTok-videó is napvilágot látott, @annabhamm például szinén a narancsos példánál maradva azt mondja: az ilyen apróságok utalnak az igazán nagy dolgokra, vagyis arra, a másik tényleg igazán szeret minket. A felhasználó továbbá hozzáteszi, bizonyára már sokan voltak olyan kapcsolatban, ahol mindenért is könyörögni kellett, ez pedig lássuk be, hosszabb távon nem egy tartható állapot. 

Az elmélet a gyakorlatban 

A videó amúgy vírusként kezdett el terjedni a platformon, a kommentszekció pedig valósággal felrobbant. Többen számoltak be róla, hogy az elmélet bizony igaz, az egyik hozzászóló például elmondta, azt követően tette lapátra a pasiját, hogy a srác nem volt vele hajlandó elmenni egy közeli barátja temetésére. Persze szerencsére akadtak olyan kommentek is, amik arról árulkodtak, egy kapcsolat igenis lehet harmonikus: az egyik lány például azt írta, a szerelme mindig kis négyzetekre vágja neki a pirítóst, mert tudja, úgy szereti. Apró kis gesztus, pont annyira egyszerű, mint a narancs meghámozása, de a másiknak felér egy szerelmi vallomással. 

(via)