A karácsony és a szilveszter nem csak a felhőtlen ünneplésről szól! A felmérések azt bizonyítják, hogy rengeteg – főleg friss – kapcsolat ér véget az ünnepi időszakban. Mutatjuk, miért szakítanak a legtöbben.

4 ok, amiért szakíthatnak a párok az ünnepek alatt

Fogadalmak és újrakezdések

Év végén mindenki belső késztetést érez arra, hogy végigvegye, hol tart az élete, mit ért el eddig és hová szeretne eljutni. Ez sokaknál pánikot okozhat, ami pedig meggondolatlan döntésekhez vezethet. Akik ugyanis úgy érzik, hogy nem jó úton járnak, gondolhatják azt, hogy segít, ha mindent lezárnak, maguk mögött hagynak, és tiszta lappal indítják az új évet. Ennek pedig gyakran a nem túl stabil, friss párkapcsolatok is áldozatául esnek.

„Bocsi, nem bír a családom!”

Sok pár karácsonykor jut el odáig, hogy bemutatja új szerelmét otthon. Vagy esetleg a távolság miatt, ha év közben nincs rá mód, ünnepekkor több időt töltenek egymás rokonaival. Ez pedg nem kevés feszültséget okozhat mindenkiben. Ünnepekkor amúgy is fokozott érzelmi állapotban van mindenki, így sokkal könnyebben kijönnek az apróbb ellentétek, különbségek. A súrlódások pedig hamar vitákhoz, majd szakításhoz vezethetnek.

Kéne egy kis levegő...

Míg év közben mindenki teszi a dolgát (munka, barátok, család, hobbi), ünnepek alatt hirtelen túl sok idő jut egymásra. A folyamatos együttlét pedig egy óriási mumusa a kapcsolatoknak. Mert ugye van az a pont, amikor életed szerelme is idegesítővé tud válni, igaz?

Túl nagy elvárások

Talán meglepő lehet, de sokan elképzelik, mi az ideális karácsonyi ajándék, esetleg titkon eljegyzésre, közös kiskutyára, lakáskulcsra számítanak, majd bele is élik magukat. Amikor pedig nem az várja őket a fa alatt, mint amit elképzeltek, hajlamosak kivetíteni mindezt a kapcsolatukra, vagyis úgy érzik, a másik már nem is szereti őket.