Régen teljesen tabu volt a pornó, valamint az, hogy hogyan dolgoznak az emberek ebben a szakmában. Ám az internet fejlődésével, mostanra erről is egyre több dolog derült ki.

Borzasztó állapotok a pornófilmek forgatásán

A kulisszatitkok nem éppen biztatóak, egyre többször számolnak be arról hogy a színészeket bántalmazzák, nem fizetik őket meg és ki, és nem tartják tiszteletben azokat a határoka, amelyeket még a forgatás előtt lefixáltak. Ezen kívül, egyre több mindenkit zavar, hogy a hagyományos, klasszikus pornóban népszerű a tárgyiasítás, és a legtöbb felvétel a férfi szemszögéből készül. Emiatt valahogy egyértelmű lett, hogy a pornó lényege a behatolás és a női test. Pedig nem kellene, hogy a felnőtt filmek erről szóljanak, és jogosan, egyre nagyobb az igény arra, hogy ne csupán erre fókuszáljanak a képkockák. Egyre többen szólalnak fel azért, hogy a nő szemszögéből is láthassák a történetet, és hogy a nők egyáltalán ne legyenek tárgyiasítva, ne csak egy eszközként funkcionáljanak a pasi orgazmusához. 

A porna hódít most

De kiállnak a férfiak mellett is, hiszen sokan hiányolják hogy nagyon kevés szó esik ezekben a filmekben az ő érzéseikről, és sokszor csak és kizárólag a péniszük a fontos, pedig ez nem kellene hogy így legyen. Azt is sokan hiányolják hogy nincs semmiféle érzelmi kapcsolat a színészek között, rendkívül ritkák azok az alkotások, amelyekben az érzelmeken van a fókusz. Egyre több mindenkit zavar, hogy ezekben a filmekben a behatolás nem tűnik nagy dolognak, ám sokszor szemkontaktust már nem képesek felvenni egymással a színészek.

De van remény, mostanában egyre többen dolgoznak azon hogy a pornóipar változásokon menjen keresztül, mind a történeteket tekintve, mint pedig azt, hogy mi folyik a háttérben. Már neve is van az új pornónak, ez pedig a porna, ami a nőbarát pornót jelenti.

Lássuk, kik a legnépszerűbb pornások ma

  • Az Xconfessions Erika Lust filmrendező sorozata,  akinek célja hogy teljesen megváltoztassa a hagyományos nemi szerepeket, és új szintre emeli a pornón belül is a vágy, és az intimitás fogalmát. Éppen ezért, mindenki küldhet nekik ötleteket, hogy milyen pornót szeretne látni tőlük, ő pedig havonta kettőt le is forgat. 
  • A Dusk nevű platform azért küzd, hogy a női szépségideál ne legyen ennyire egysíkú, és szerephez juthassanak azok az emberek is, akik nem úgy néznek ki, mint ami a mostani trendek szerint elvárt. Ezekben az alkotásokban a tisztelet és a szeretet a vezérelv, ám ettől függetlenül keményebb filmeket is készítenek. 
  • A Make Love Not Porn valódi szexet kínál, ide az emberek maguk küldenek be videókat, amelyeket a csapat megnéz, és csak akkor engedik ki, hogyha az valódi aktust tartalmaz. Amennyiben felmerül a gyanúja hogy bármilyen rendezésen esett át, azonnal törlik. Itt minden megtekintésért fizetett összegnek a felét a készítő kapja. 

via