Az értékrend egy olyan alapvető szempont, ami befolyásolja életünk minden területét, beleértve azt is, hogy hogyan döntünk bizonyos helyzetekben, hogyan kezeljük a kapcsolatainkat, hogyan viszonyulunk a munkánkhoz, és egyéb társadalmi tényezőkhöz. Amikor hasonló értékrendű partnert keresünk magunk mellé, azzal elősegítjük, hogy az életünk minden területén nagyobb megértésre leljünk, és harmonikusabb kapcsolatot sikerüljön kialakítanunk. Azonban gyakran nehéz lehet felismerni azokat a szempontokat, melyek képet adhatnak arról, hogy milyen a másik társkereső fél értékrendje.

Milyen értékrenddel rendelkezünk?

Az első és legfontosabb dolog az az, hogy önmagunkban is letisztázzuk a saját értékrendünket. Mielőtt hasonló beállítottságú partnert keresnénk, elengedhetetlen, hogy minél alaposabban megismerjük saját magunkat. Megeshet, hogy még soha nem tudatosítottuk ezeket a szempontokat, talán csak éltük az életünket a belénk nevelt minták, vagy a lelkiismeretünk iránytűje szerint. Ez rendben is van így, de ha tudatosítjuk azt, hogy tulajdonképpen milyen értékrenddel rendelkezünk, akkor sokkal könnyebben felismerjük azokat a szokásokat, beidegződéseket, amikre tényleg szükségünk van, és azokat is, amiket jobb, ha nélkülözünk az életünkből.

Ugyanez vonatkozik a kapcsolatainkra is. Tudatosítanunk kell magunkban azt, hogy milyen kapcsolatok vannak ránk jó hatással, hogy hol érvényesül maradéktalanul a kölcsönösség elve. Fontos, hogy egyensúlyban legyen az amit elvárunk azzal, amit adni tudunk. Tisztázzuk le, hogy mi az, ami számunkra valóban fontos az életben. Ez az értékrend az évek alatt változhat bennünk, ezért is lényeges, hogy rendszeresen áttekintsük, hogy mi az, ami valóban prioritást élvez a számunkra.

Soha ne feledkezzünk meg arról, hogy milyen fontos a kommunikáció. Ahhoz, hogy az egyedülálló társkereső felek minél jobban megismerhessék egymást, kommunikálniuk kell egymással. A társkereső oldalak elterjedésével könnyebben kapcsolatba léphetünk másokkal, de vigyázzunk, mert a személyes kontaktus hiánya gyakran hamis benyomásokat kelthet bennünk. Lehetőség szerint minél előbb kezdeményezzünk személyes találkozást, és a randik alkalmával is adjunk időt annak, hogy alaposabban megismerjük egymást.

Közös alapok

A közös kikapcsolódás és szórakozás mellett olykor beszéljünk komolyabb témákról is, ez remek lehetőséget ad arra, hogy felfedezzük egymás értékrendjét. A véleményalkotás során legyünk nyitottak, és érdeklődőek. Ha számunkra ismeretlen véleménnyel találkozunk, akkor először hallgassuk meg figyelemmel a másik érveit, ne ítélkezzünk. Egy komoly kapcsolat alapjait azzal fektethetjük le, ha megadjuk a kölcsönös tiszteletet és a , miért'-el is foglalkozunk, nem csupán a kész tényekkel. Meséljünk arról, hogy mi miért vallunk egy-egy véleményt úgy, ahogy. Az ilyen beszélgetések nagyon erős alapot kínálnak az ismerkedéshez a társkereső folyamatok során.

Akit nem igazán vonz az online jelenlét, és szívesebben ismerkedne hagyományos úton, annak a személynek érdemes nyitnia a társkereső irodák irányába. A közvetítői szolgáltatás népszerűbb, mint valaha, és ennek egyértelműen az az egyik oka, hogy a virtuális tér által kínált könnyebbség sokszor a minőséget is nélkülözi. Ne féljünk személyesen lépéseket tenni, hiszen így tapasztalhatjuk meg igazán azt, hogy a másik társkereső fél személye hogyan hat ránk a valóságban. A monitor vagy a telefon kijelzője mögé bújva mindenki sokkal alaposabban átgondolhatja azt, hogy mit írjon a másiknak. A személyes randikon minden sokkal közvetlenebbül, spontánabbul, őszintébben zajlik.

Budapest társkereső iroda kínálata igen változatos. Amennyiben egy valóban  Exkluzív Társkereső Iroda  szolgáltatásait szeretnénk igénybe venni, akkor ne legyünk megalkuvóak a választásban. Keressünk olyan közvetítőt, aki maradéktalanul a mi igényeinket tartja szem előtt, és valódi tapasztalattal rendelkezik a párközvetítés terén.