Egyes kutatások szerint igen, sőt egész pontosan egy sajátos arcvonás buktathatja le a csalfa férfiakat. Persze nyilvánvalóan ez azért nem törvényszerű, de több közvélemény-kutatás is azt bizonyítja, vannak pasik, akik sokkal nagyobb eséllyel csalják meg a barátnőjüket. 

Közvélemény-kutatás

Most már tutira fúrja az oldalad a kíváncsiság, mi lehet az a tulajdonság, ami a hűtlen férfi ismérve. Nos, a kutatások szerint a nagy orrú srácok nagyobb valószínűséggel lépnek félre, mint a kisebb orrú társaik. Igen, most jogosan merül fel benned a kérdés, hogy mire alapozzák ezt a tézist az okosok, de nyugi van magyarázat: az illicitencounters.com társkereső oldal 2000 tagjának megkérdezése szerint a csaló férfiak mindössze 18 százalékának volt kicsi az orra, amit azt jelenti, hogy a hűtlen srácok 82 százalékának pedig nagy volt. Jó, most mondhatnád, hogy ez véletlen, meg kizárt dolog, hogy ennek így önmagában van bármi relevanciája, de Jessica Leoni, a társkereső oldal szóvivője szerint lehet a dologban valami. 

Lehet, hogy a nagy orr nem a legvonzóbb tulajdonság, de ezekben a srácokban van valami igazán karakán, valami nagyon férfias

– magyarázta Jessica, de a megkérdezett nők is hasonlóan vélekedtek: 

A 34 éves Emily Bamford – aki egy birminghami szépségszalonban dolgozik –, így fogalmazott: 

Nem tudom, mi az, de van valami a nagy orrú férfiakban, ami nagyon szexi, talán végső soron ez lehet az oka annak, hogy ők nagyobb eséllyel lépnek félre.

Egyéb jelek 

A megcsalásra ezen túlmenően több dolog is utalhat, mi is írtunk róla korábban, hogy Dr. Lurve, a Sydney-ben élő szerelmi guru a sporteluxe.com-nak adott interjújában beszélt arról, hogy azok a pasik, akik rendelkeznek 3 konkrét személyiségjeggyel, azok nagyobb eséllyel csalják meg a párjukat. A szakértő kijfejtette: 

Vannak bizonyos tulajdonságok, amik hajlamosabbá tesznek a megcsalásra (...) Sok oka van annak, hogy az emberek hűtlenek, de a legtöbb esetben ennek semmi köze a másik félhez, egyszerűen csak az elkövető kvázi önpusztító hajlamai okozzák a bajt.

NA, DE MIK EZEK A TULAJDONSÁGOK?

Dr. Lurve szerint a csalók általában sokkal kevésbé empatikusak, mint mások. Az ilyen embereket általában csak a saját szükségleteik érdeklik, a másik gondja, baja hidegen hagyja őket. A szakértő szerint továbbá a csalfaságra hajlamos férfiak nem tudnak pókerarcot vágni. A hűtlen férfiak ezen túlmenően jellemzően férfiasabb, szögletesebb vonásokkal rendelkeznek, nagy eséllyel karakteresebb az állkapcsuk, valamint erőteljesebb a szemöldökük, újabban pedig akkor kiderült, az orruk is nagyobb. 

(via)