Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból (pl. fából vagy üvegből) készült szexjátékok, de még nagyobb kultusza van a kristályból készült szexuális segédeszközöknek. A kristályoknak tulajdonított gyógyító erőt lehet ugyanis ezek segítségével belevinni az örömszerzésbe akár egyedül, akár partnerrel.

A Popsugar Rosie Reese szexcoachot interjúvolta meg arról, miért ajánlja a kristályból készült szexjátékokat, és ő a saját példájával válaszolt:

elindultam a szexuális gyógyulás útján, és újratanultam, hogy hogyan legyek a testemmel, elhagyva a szexhez és az önkielégítéshez kapcsolódó, tudat alatti mintákat. A kristályból készült dildók és tojások egy alternatív eszközzé váltak számomra, hogy a yonimhoz és a gyönyörhöz kapcsolódjak olyan módokon, amikre a vibrációk mesterséges stimulációja nélkül addig talán nem is lettem volna képes.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariesa Mae Lingerie (@mariesamae)

A szakértő szerint a kristályok a tudatosságot is elősegítik, illetve azt, hogy az ember otthon legyen a saját testében, és élvezni tudja az általa nyújtott gyönyört. Így beszél erről:

egy kristályból készült szexjáték használata egy gyönyörű, terapeutikus élmény, aminek hatására a klitoriszorgazmus már nem lesz többé cél. Ehelyett a teljes test érzékisége teremtődik meg.

A kristályból készült szexjátékok energiáit úgymond meg is lehet/kell tisztítani egy másik szakértő, Amy White szerint. Ő azt tanácsolja, hogy ezt a rituálit havonta végezzük, mindig teliholdkor:

a kristály megtisztítása az energie megtisztításának rituáléja. És a kristály feltöltése átitatja a szíved szándékának friss energiájával.

White azt mondja, hogy amikor a szándékunknak megfelelően megtisztítottuk a kristályból készült szexjátékszert, akkor az újra kész a használatra.

Via