Ha valamit sokszor kell csinálni, elmondani, ismételni, az rendkívül megterhelő lehet. Igen, akár még akkor is, ha a maszturbációról van szó. Pedig nem csak heti egyszer lenne érdemes. Na de mennyi is az annyi? 

Kevesebbet maszturbálnak a nők, mint eddig

A maszturbáció amellett, hogy oldja a stresszt, és végre felszabadult perceket okoz rendkívül egészséges is, így nem lőhetünk mellé, ha ezt a lazítási formát választjuk a hétköznapokban. Minél többször. 

Jót tesz a keringésnek, csökkenti a vérnyomást, felszabadítja a boldogsághormonokat, a dopamint, a szerotonint, az oxitocint, ennek eredménye pedig a stabilabb mentális egészség, a jobb hangulat. Ki ne szeretné, hogy csupán ugyan magában, de szexelnie kelljen, hogy ezt elérje? 

Na persze a szakértő szerint azért is érdemes a maszturbációt gyakorolni, mert tisztábban látjuk majd saját vágyainkat, jobban megértjük majd, mire is vágyunk az ágyban. Ez pedig kapcsolatban is sokat lendíthet a viszonyon: egyértelműen a másik tudtára tudjuk adni, mit és hogyan is kellene. 

Mennyi az annyi?

A felmérésekből az derül ki, hogy a nők meglehetősen ritkán maszturbálnak, sok helyen pedig az az oka ennek, hogy úgy érzik, megbélyegzés jár érte, és tilosban járnak. Pedig nincs is természetesebb annál, hogy ha épp nincs kivel megosztani az ágyat, magaddal kerülsz intimebb viszonyba. 

Minél többször annál jobb, de persze vannak irányadó számok. Akkor tesszük a legjobbat, ha hetente legalább három alkalommal maszturbálunk, akkor is 15-30 percig. Ne akarj csak túlesni rajta, pont ez a jó benne! Időzz el, fedezd fel a tested, a vágyaid, és éld meg minden pillanatát!

via