A szex nem csak élvezetes, de hormonokat is felszabadít, ezért egyáltalán nem kell megijedned, ha úgy érzed, egy jó szeretkezés után eluralkodnak rajtad az érzelmek és sírhatnékod támad. 

Kiderült a titok

A kutatók szerint ez az érzés teljesen normális, mert a nők érzékenyebbek és a szex hevesebb érzelmi reakciókat vált ki belőlük, mint a férfiakból. Ez persze nem jelenti azt, hogy a férfiak ridegek, csak másképp működnek.

A szex utáni bluest – ahogyan ezt a jelenséget nevezik – a 18 és 55 év közötti nők 46 százaléka átélte már, bár a kifejezés egyfajta szomorúságot sugall, nem a bánat okozza a könnyeket. 

Pusztán a hormoningadozás az oka, amit a szeretkezés és az orgazmus válthat ki, mivel hirtelen, egyik pillanatról a másikra elöntenek az érzelmek.

lazább kapcsolatban is előfordulhat

A szex olyan érzéseket is felszínre hozhat, amelyeket normális esetben nem tapasztalsz, vagy nem vagy rá felkészülve. 

Szex közben olyan felszabadultságot élsz át, ami miatt hirtelen elengeded azokat a dolgokat, amik esetleg előtte még nyomasztottak, vagy egyszerűen olyan boldogság önt el, amitől meghatódsz.

Mindez független attól, milyen viszonyban vagy a partnereddel, egy lazább kapcsolatban is előfordulhat, hogy sírásban törsz ki, pusztán azért, mert magukkal ragadnak az érzések. 

Via