Hidd el, nem veled van a baj hogyha nem tudsz túllépni az exeden. 2023-ban ugyanis ez sokkal nehezebb, mint bármikor máskor korábban. Te is tudod, hogy amíg rá gondolsz, egyszerűen képtelenség új, szuper kapcsolatot kezdeni másokkal, úgyhogy jöjjenek a mi mentő tippjeink, hogy tényleg új életet kezdj: immár a régi szerelmed nélkül.

Gondolatblokk

Ugyan dedós módszernek hangozhat, de hidd el, amennyire egyszerű, annyira hatásos. Az elme blokkolása minden alkalommal megmenthet attól, hogy depressziós, szomorú hangulatod legyen, ha szóba kerül, vagy ha rá gondolsz. Minden alkalommal, amikor eszedbe jut egy emlék róla, idézz fel egy olyat, ami egyáltalán nem volt kellemes. Ez az egyik legkönnyebb lehetőség, hogy bezárd végre ezt az ajtót.

Vágd el a Szociális hálót

Sokan nem merik letiltani az exeket a közösségi oldalakon, mert úgy gondolják, hogy később ők lesznek majd az őrült exek. Pedig egyáltalán nem kell, hogy ilyen mélységeket beleláss ebbe az egyszerű lépésbe: sokkal nehezebb úgy túllépni az exeden, ha minden nap, minden platformon látod, hogy éppen mit csinál.

Türelem

Meg kell tanulnod, hogy egy régi szerelem elengedése nem feltétlenül megy annyira gyorsan. A legfontosabb, hogy legyél türelmes önmagaddal szemben, és ne várd, hogy valakit, akit esetleg éveken át szerettél, pár nap alatt ki tudj törölni a gondolataidból. Sokszor egyáltalán nem is annyira könnyű a továbblépés egy szakítás után, csak azért tűnik annak, mert az emberek irreális elvárásokat támasztanak magukkal szemben, hogy mennyi idő alatt is kellene túllépjük a másikon. Adj magadnak időt, ne siess, mert csak így lehet 100 %-os a siker.

via