Véget vetni egy kapcsolatnak sosem egyszerű, sokszor még rosszabb, amikor nem te vagy a szakító fél. Most megjelent egy új szakítási trend, amit egyre több pasi alkalmaz kíméletlenül. 

Kegyetlen az új szakítási trend 

A pezsgő szakítási technika lényege, hogy a pasik úgy vetnek véget a kapcsolatnak, hogy ezt valójában sosem mondják ki. Ehelyett lassan, apránként távolodnak el, miközben megvonják a másik féltől a figyelmet. Idővel tudatosul a másikban, hogy ez a kapcsolat már nem működőképes, így véget is ér. 

Ez a kifejezés azt a helyzetet írja le, amikor az embert érdektelenné válik a személy iránt, akivel randevúzik, de ahelyett, hogy szakítana vele, fokozatosan csökkenti a kommunikációt és az érdeklődést, amitől a másik személy zavartnak és sértettnek érzi magát

– magyarázza a párkapcsolati szakértő. 

A trendben a legijesztőbb, hogy nem tudják meghatározni, hogy pontosan ez mikor történik meg. Voltak olyan esetek, amikor néhány hét után kezdődött a pezsgő szakítás, míg másoknál egy év után mutatkoztak meg az első jelek. A szakértő azt is elmondja, hogy ez miért rosszabb, mint a ghosting. 

A szakítási fázis alatt nincsenek hirtelen eltűnések, beszéltek, talán még találkoztok is rendszeresen, de a beszélgetések, randik között egyre több idő telik el. Érzed, hogy valami nem stimmel, ám ettől függetlenül nem tudsz továbblépni, mivel a pasi nem ad egyértelmű jeleket arra vonatkozóan, hogy mit szeretne. A durva szakítási forma nem minden esetben történik szándékosan, vannak, akik nem képesek a világos, tiszta kommunikációra, és akartalanul teszik ezt. Ám fontos, hogy az ilyen szituációkban sosem te vagy a hibás. 

A szakértők szerint ebben az esetben a legjobb a nyílt kommunikáció, de fontos, hogy ne támadd le. Ettől függetlenül oszd meg az érzéseidet, ha pedig nem változik semmi, akkor el kell fogadni ezt a kíméletlen szakítási módot. Fontos, hogy állítsd fel a határaidat, ha úgy érzed a kevés figyelem nem fér bele, akkor tedd meg te az utolsó lépést, és vess véget a kapcsolatnak. 

Jelek, hogy a pezsgő szakítás áldozata lettél

  • Napok, sőt, előfordul, hogy hetek telnek el, amíg válaszol egy üzenetre.
  • Korábban hosszadalmas beszélgetéseitek voltak, de az utóbbi időben nagyon rövid ideig beszéltek.
  • Már nem tervez semmit, ha esetleg te tervezel valamit, azt lemondja az utolsó pillanatban. 
  • Sok időt tölt a telefonjával, amikor veled van. 
  • Egyre több lesz a programja, és szinte sosem ér rá veled találkozni. 

Via