A szakítás sosem egyszerű, de a szakértők szerint vannak bizonyos jelek, melyekre érdemes figyelni. Ha például szavakkal próbál meg manipulálni a pasi, akkor jobb, ha minél hamarabb véget vetsz a kapcsolatnak. 

Ha ezeket a mondatokat hallod, akkor ideje szakítani

Abban a szakértők is egyetértenek, hogy viszonylag nehéz általánosítani, de Cortney S. Warren szerint van öt mondat, ami a kapcsolat valamelyik szakaszában biztosan elhangzik a manipulatív pasiktól. 

Túlreagálod 

A manipulatív pasi megpróbálja megkérdőjelezni az érzelmeid, és azt a hatást kelti, hogy veled van a probléma. A szakértő szerint ez hatalmas red flag, ilyen esetben jobb szakítani. A másik félnek nincs joga megítélni az érzéseid, és azokat tiszteletben kell tartanai. 

Csak vicc volt

A manipulátorok sok esetben olyan dolgokkal is viccelődnek, amelyekkel megbántják a másikat. Ők ezt nem élik meg tragédiaként, és úgy gondolják, hogy pár apró megjegyzéssel el lehet simítani a konfliktusokat. A szakértő szerint fontos tisztázni a határokat, és elmondani, hogy az adott megjegyzése miért volt problémás. 

Ha szeretsz, engedned kell, hogy azt tegyem, amit akarok

Sokan nem szeretik, ha korlátokat szabnak nekik, de a manipulátorok ezt másként élik meg. Ezzel a válasszal megpróbálnak bűntudatot kelteni, és elérni azt, amit szeretnének. Fontos, hogy a kapcsolatban legyenek határok, és egyik fél se legyen rákényszerítve olyan dologra, amit nem szeretne. 

Ezt azért mondom neked, mert szeretlek

A manipulátorok a kellemetlen megjegyzéseiket képesek megindokolni, és azzal védekezni, hogy mindent a te érdekedben tesznek. Nem szabad, hogy bárki átlépje a határokat, pláne nem akkor, ha ezzel téged megbánt. 

Ez a te hibád

Gyakran vetik be ezt a trükköt a manipulátorok, és azt az érzetet kelthetik, hogy minden rossz a te döntéseid következménye. Ilyen esetekben fontos felismerni, hogy csupán a pasi megpróbálja áthárítani a felelősséget. 


Via