Sokan csak későn ismerik fel a mérgező kapcsolatok jeleit. Nem figyelnek eléggé, és még a furcsább dolgokra is csak legyintenek. Most a szakemberek elárulták azokat a mondatokat, amiket, ha kimond egy pasi, jobb szakítani. 

Ha ezt mondja a pasi, itt az ideje szakítani

Egy kapcsolat hibáira sok apró dolog utalhat, vannak kisebb és nagyobb jelek. Most Mairéad Molloy pszichológus elárulta, hogy melyek azok a mondatok, amiknek sosem szabadna elhangozniuk egy jól működő párkapcsolatban. A felsoroltak sosem jelentenek jót, a szakember szerint ilyenkor a másik fél, csak rombolni szeretné az önbecsülésed. Ilyen esetben a legjobb döntés a szakítás.  

Ki más akarna téged? 

A szakértő szerint ez a mondat azt sugallja, hogy senki mást nem érdemelsz meg, ha szakítotok, akkor biztosan egyedül maradsz. Tökéletes arra, hogy sárba tiporja az önbecsülésed, mivel kritizálja a kinézeted, a viselkedésed. Ilyen esetekben sokan inkább maradnak, mert félnek, a végén valóban egyedül maradnak. A szakértő szerint ez egyértelmű jel arra, hogy ideje szakítani. 

Olyan vagy, mint...

A hasonlítgatás szintén egy jel, pláne akkor, ha olyan személyhez hasonlít, akit egyikőtök nem kedvel. Ezzel az esetleges negatív tulajdonságaidat szeretné hangsúlyozni, vagy azokat a dolgokat, amiket ő szívesen megváltoztatna rajtad. 

Megőrültél! 

Ez a kifejezés többféle helyzetben is elhangozhat, ha veszekedés közben az egy nagyon fontos jel. Ilyenkor a pasi megkérőjelezi a tetteidet, gondolataidat és megpróbál összezavarni, bizonytalanságban tartani. Bármit is szeretne, jobb szakítani. 


Via