Bizonyára veled is előfordult már, hogy olyasmiről álmodtál, ami nem történt meg a valóságban. Az álmok sokszor nehezen értelmezhetőek, pedig érdemes őket alaposabban megvizsgálni, mivel sok dolgot elárulhatnak a benned zajló folyamatokról. Most eláruljuk, mit jelent, ha szakításról álmodsz! 

Ezért álmodsz szakításról 

Az álmainkban sok esetben olyan dolgok történnek, melyek fontos szerepet játszanak a valóságban. Alvás közben az agy feldolgozza az adott nap eseményeit, így könnyen előfordulhat, hogy azok a személyek jelennek meg, akikkel korábban beszélgettél, találkoztál. Ám az álmokat a félelmek, traumák is befolyásolják, így megtörténhet, hogy annak ellenére álmodsz rendszeresen a szakításról, hogy minden rendben van köztetek. 

Nem érzed magad biztonságban

Lehet, hogy annak ellenére álmodsz rendszeresen a szakításról, hogy régóta együtt vagytok. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy megváltozott valami, mondjuk a kapcsolat dinamikája, a pasid viselkedése vagy akár a külső körülmények. Már nem érzed annyira biztosnak a kapcsolatot, mint korábban. A szakértők szerint az a legjobb, ha leültök és megbeszélitek a dolgokat. 

Családi kapcsolatok 

A szakításnak nem csak a párkapcsolatodhoz lehet köze, mivel megtörténhet, hogy azért álmodsz a különválásról, mert valami probléma van a többi kapcsolatodban. Vitáztál a tesóddal, vagy konfliktus van köztetek az anyukáddal. Persze a jelenlegi problémák mellett az is lehetséges, hogy a gyerekkori traumákat dolgozod fel ebben a formában. Ilyenkor szakember segítségével meg kell találni a probléma okát, és kezelni. 

Elégedetlen vagy a kapcsolattal

A szakítás álmodban azt is jelezhet, hogy elégedetlen vagy a kapcsolattal, és tudat alatt arra vágysz, hogy véget érjen. Szeretnél ismét független lenni, mivel érzed, hogy a mostani helyzet nem jó. Persze ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a valóságban is szakítani kell, lehet, hogy csupán a kapcsolaton belüli mintákkal kell szakítani. Ilyen esetekben fontos, hogy felmérd az igényeidet, és ezeket közöld a pasival. 


Via