Számos oka lehet annak, hogy nem szeretsz nyilvánosan csókolózni, legalábbis Dr. Chloe Carmichael erről beszélt az Elite Dailynek. Szerinte kulturális, pszichológiai és szociális okai is lehetnek annak, ha idegenkedsz a nyilvános csóktól, mindez pedig ennél is több dolgot árul el rólad. 

Kulturális 

A szakértő állítása szerint a kulturális értékek, amiket magaddal hozol, szorosan kapcsolódnak a családhoz. Bizonyos családokban teljesen normális látni, hogy a szülők csókot váltanak, míg máshol ez egyáltalán nem jellemző. Vagyis röviden, ha te gyerekkorodban sosem láttad csókolozóni a szüleidet, pláne nem nyilvánosan, akkor megvan rá az esély, hogy a felnőtt életedben is idegenkedni fogsz a nyilvános nyelvesz puszitól. 

Pszichológiai

A doki szerint pszichilógiai okai is lehetnek annak, ha valaki nem szeret nyilvánosan csókolozóni. Ha téged nem zavar, hogy nyilvánosan csókolóztok a pasiddal, akkor te valószínűleg szereted az izgalmat, sőt nagy eséllyel exhibicionista vagy. Ha viszont utálsz nyilvánosan csókolozóni, akkor neked nem annyira fontos az izgalom. Túl egyszerűnek hangzik így? Hát, néha az egyszerűségben rejlenek a nagy igazságok. 

Szociális

Dr. Carmichael szerint, ha valaki nyilvánosan csókolja meg a párját, akkor azzal gyakran azt akarja demonstrálni, hogy „ő az enyém”. A nyilvános csók azonban nem jelenti azt, hogy a pár bizonytalan a kapcsolatát illetően, sőt elképzelhető, hogy pont az ellenkezőjéről van szó, vagyis arról, hogy büszkék vagyunk a parnterünkre, amit szeretnénk a nyilvánosság felé is prezentálni. A nyilvános csók a legtöbb esetben viszont tényleg csak annyi: nyilvános csók. 

(via)