Ha belehalsz, hogy végre szerelmet vallhass a pasidnak akkor jó helyen jársz. Természetesen fantasztikus dolog a szerelem és mindig óriási élmény, amikor először kimondjátok a szeretlek szót. Azonban fontos leszögezni, hogy ez nem valami olyasmi, amivel csak úgy dobálózunk. 

A kapcsolat minősége

Dr. Jenn Mann a Redbook Magazinnak adott interjút a témával kapcsolatban. A pszichoterapeuta azt tanácsolja, hogy mindenki mérje fel a kapcsolata „hőmérsékletét”, mielőtt kimondaná a szeretlek szót. Nem mindegy ugyanis, hogy az együtt töltött idő alatt inkább közelebb kerültetek egymáshoz vagy úgy tűnik, hogy a kapcsolat tiszavirág életű lesz. Fontos, hogy tisztában legyünk vele mennyire mély a kapcsolatunk. 

Giphy

 

Mi lesz a jelentése?

Sokan úgy gondolják, ha kimondja a szeretlek szót az adott személynek, ő pedig visszamondja akkor egyértelműen elkölteleződtek egymás iránt. Nos, fontos letisztázni, hogy a partner, mit gondol, amikor azt mondja, hogy szeret és te, mit gondolsz. Nem mindegy, hogy egy jó barátot lát benned vagy egy partnert, akivel hosszútávra tervez.

Tedd fel a kérdést

Nem csak a partnerünket illetően, de saját magunkkal is tisztában kell lennünk, amikor szerelmet készülünk vallani. Biztos, hogy szerelmről van szó?

Túl sokan vallanak szerelmet a rózsaszínfelhős időszakban, ami elsősorban a kapcsolat első 6-18 hónapja. A probléma az, hogy a legtöbb esetben még nem tudod, mi van. Ebben a fázisban sok embert elvakít az izgalom

- mondta Dr. Jenn Mann, aki hozzátette, hogy az igaz szerelem sokkal jelentősebb és több áldozatot hoz, mint amikor csak a forró szex köt össze minket valakivel.

Szintén fontos tisztában lenni azzal, hogy amíg vannak családok, ahol napi szinten mondják egymásnak, hogy szeretlek, addig előfordulhat, hogy a partneredéknél ez nem volt szokás. Tehát, csak akkor mondd neki, ha tényleg így van.  

Összekeverheted valami másssal is

Általában, amikor sebezhetőek vagyunk könnyedén hihetjük azt, hogy szerelmet érzünk, de az is lehet, hogy csak a magányunkat próbáljuk elfojtani. Fontos, hogy amikor valakinek azt mondjuk, hogy szeretlek az ne a magány vagy a kétségbeesés miatt legyen, hanem mert valóban így érezzük.

Hatással lehet a kapcsolatra

Ha valaki a kapcsolat túl korai szakaszában vall szerelmet az bizony az egész kapcsolatra kihathat. Ha olyasvalakinek mondod, aki bizonytalanabb vagy még nem érzi 100 százalékosan, hogy komoly kapcsolatot akar meg is ijedhet a hallottaktól. Azonban, ha valaki tisztában van vele, hogy mit akar akkor egy szerelmi vallomás sem tudja elijeszteni.

Persze, hogy a nők is mondhatják

Nem, nem muszáj a pasinak mondania először. Butaság azt hinni, hogy a nő nem fejezheti ki az érzelmeit a partnere előtt. Nincs jelentősége annak, hogy melyik nem teszi meg az első lépést a másik felé. A kutatások is azt bizonyítják, hogy a mai fiatalabb generáció férfiai remekül megbirkóznak a szerelmi vallomásokkal. 

Giphy

 

Via